19. jesenski međunarodni bjelovarski sajam u Gudovcu

(09. – 11. rujna 2011. godine)

GOSTI

Općina Tomislavgrad

Tomislavgrad je smješten u južnom dijelu Herceg-bosanske županije, uz samu granicu sa Hrvatskom i dalmatinskim zaleđem. Površina Općine Tomislavgrad je 966 km². Općina Tomislavgrad je podijeljena na 47 katastarskih općina i 59 naselja. Pet visinskih ploha predstavlja svojevrstan raritet: vinorodno područje Vinice, Buško Blato, Roško Polje, Duvanjsko polje, Šuička zaravan, ledenjačko Blidinje jezero. Geološki, po sastavu tla, ovo je područje visokog dinarskog krševitog prostora što se pruža paralelno sa obalom Jadranskog mora. Kako zemljopisno, tako i klimatski tu se susreću i sudaraju mediteranska, kontinentalna i planinska klima sa ponekad oštrim zimama i ugodnim ljetima.

Pored povoljnog zemljopisnog položaja, preko 600 km2 nezagađenih pašnjaka, oranica i livada, bogatstvo vodnih potencijala i mnoštvo manjih izvora, blizina drugog zimskog centra «Čajuša» Kupres, pista za manje, turističke zrakoplove, obilna nalazišta mineralnih sirovina, visok stupanj iskorištenosti energije vjetra, izgradnja industrijsko-poslovnih zona dobri su temelji i preduvjeti za gospodarski razvoj koji u posljednje vrijeme, uz svekolike napore, ipak ide naprijed. To se odnosi i na obiteljska gospodarstva, građevinarstvo, drvnu industriju, proizvodnju električnih kabela, manje obiteljske obrte i ostale uslužne djelatnosti.

Načelnik Općine Tomislavgrad je Ivan Vukadin, dipl. politolog.

Izvor:
Općina Tomislavgrad

Općina Bibinje

Bibinje je obalno mjesto smješteno samo nekoliko kilometara južno od Zadra. To je mjesto s oko četiri kilometara obale sa šetalištima i plažama. Na području Bibinja je Marina Dalmacija s raznim popratnim sadržajima. Proteže se na oko 70.000 m2 na kopnu i moru, a s 900 privezanih jahti i brodica s mogućnošću,1.400 vezova, to je najveća marina na Jadranu. Gostoljubivi domaćini i nude ugodan boravak u privatnim sobama i apartmanima.

Gostima je na izboru više kampova od mora udaljenih samo nekoliko metara. U mjestu ima više restorana s domaćim specijalitetima, nekoliko kafića, mnogo malih trgovina po svim četvrtima,veća samoposluga u središtu mjesta, automehaničarska radionica i servis za popravak brodskih motora. Postoji pošta s mjenjačnicom, dječji vrtić, te ambulanta opće prakse, zubna ambulanta i privatna ljekarna. U Bibinju prevladava mediteranska klima sa izrazito dugim i suhim ljetima i blagim zimama, uglavnom sa kišnim padalinama.

Načelnik Općine Bibinje je Nino Šimunić.

Izvor:
Turistička zajednica Općine Bibinje

IZVOĐAČI

Klapa Bjelovar

Klapa „Bjelovar“ djeluje od 2007. godine. U tom kratkom razdoblju klapa se svojim glazbenim izričajem uspješno izdvojila i nametnula slušateljstvu, pa i stekla svoje poklonike.
Do ljeta 2009. godine brojala je sedam članova, a odlaskom tenora Davora Bubnja ostaje do daljnjega na šest članova ; basi Marijan Javurek i Vladimir Batrenjak, baritoni Marijan Ded-Max i Antun Ded, bariton-tenori Milić Vedran i tenor Zdravko Brkić, uspjeli su svojim nastupima i odabirom repertoara zaintrigirati slušateljstvo.

Repertoar se sastoji od dalmatinskih klapskih pjesama, kontinentalnih pjesama otpjevanih na klapski način tj.višeglasno i autorskih pjesama članova klape.

Klapa „Bjelovar“ je do sada imala šezdesetak zapaženih nastupa; izdvojimo neke: „Svirci moji“ na prvom programu HRT-a, dva puta na festivalu Podravine i Podravlja u Pitomači, 2007 i 2008 godine, međunarodni etno festivalu u Neumu 2008.

Trg Eugena Kvaternika 7a
43000 Bjelovar
Kontakt osoba: Ded Marijan, Mob. 098/239-184

Izvor:
Facebook stranica Klape Bjelovar

Tradicijski kulturni centar Bjelovar

Tradicijski kulturni centar u Bjelovaru osnovan je 10.7.2009. godine kao potreba za kvalitetnom udrugom koja će poticati, promicati i njegovati nacionalnu i kulturnu tradiciju hrvatskog naroda sačuvanoj u mitovima, usmenoj književnosti, običajima, nošnjama, rukotvorinama, muzici i likovnom izražaju, ponajprije bilogorskog kraja te organizirati kazališne, folklorne, plesne, glazbene, pjevačke i druge kulturne nastupe.

Djelatnosti kojima se bavi Tradicijski kulturni centar su:

  • djelatnost organiziranja javnih nastupa različitih kulturno-umjetničkih društava, folklornih ansambala i etno grupa;
  • djelatnost pojedinačnog ili grupnog istraživačkog rada, zapisi narodne usmene književnost na terenu od kazivača ili po ranijim zapisima;
  • djelatnost sakupljanja i rekonstrukcije narodnih nošnji i narodnih glazbala;
  • djelatnost izdavanja svezaka i brošura gore navedenih istraživačkih radova;
  • djelatnost izrade zapisa narodne umjetnosti na suvremenom video mediju ili CD-u.

Osnovane su i aktivno djeluju sljedeće sekcije: Etno sastav „Trio Janči“, Etno sastav samičara, Etno radionica narodnih motiva i nošnji.

M. Bogovića 11a
43000 Bjelovar
Tel/Fax: 043/246-190
Mob: 099/599-8457

Izvor:
Tradicijski kulturni centar Bjelovar

Klapa Bibinje

IZLAGAČI

Udruga „Bjelovarski kvargl“

Udrugu proizvođača sira «Bjelovarski kvargl» osnovala je skupina malih proizvođača sira kvargla i graničara na području Grada Bjelovara 6. ožujka 2006. godine. Osnovni cilj Udruge je okupljanje i organiziranje malih proizvođača na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, unapređenje i razvoj proizvodnje sira «kvargla» i graničara, autohtonog proizvoda za naš kraj, poticanje i proizvodnja sira, stvaranje domaćeg brenda, te pomoć članovima u plasmanu sira na tržištu.

Višnjevac 41
43226 Veliko Trojstvo
Tel. 043/255-110

Izvor:  
Udruga "Bjelovarski kvargl"

Vinarija Kovačević

Obiteljsko gospodarstvo Vitomir Kovačević registrirano je 2003. godine. Bavi se proizvodnjom grožđa i vina i pružanjem ugostiteljskih i turističkih usluga - degustacije vina, smještaj u dvokrevetnim sobama, apartmanu i vinotočje. Na gospodarstvu se pružaju usluge seoskog turizma: uz prethodnu najavu organiziraju se prigodne proslave, ručkovi ili večernja druženja. Obitelj ima dugogodišnju tradiciju u bavljenju vinogradarstvom i vinarstvom koja se prenosi iz generacije na generaciju i na taj način se nastavlja.

Franje Kuhača 49
43500 Daruvar
Tel. 043/332-309
Mob. 099/578-1927, 098/234-798

Izvor:
Vinarija Kovačević

Zadruga Valenta

Proizvođači konzumnog voća, suhog voća, 100 % prirodnog soka od jabuka, jabučnog octa i devet vrsta voćnih rakija ( travarica, šljivovica, breskva, viljamovka, jabuka, brusnica ,medovača,medica i tepka).Voće suše u svojim sušarama,suše kruške,jabuke,marelice i šljive. Njihove plantaže protežu se na obroncima Bilogore. Registrirani su pri ministarstvu kao destileri i proizvođači jakih alkoholnih pića ( rakija ). Svi njihovi proizvodi imaju potrebne analize koje su rađene pri Zavodu za javno zdravstvo.

Blagoja Berse, Prilaz 3/6
43000 Bjelovar
Tel. 043/231-007
Mob. 098/691-331, 091/589-5433

Izvor:
Zadruga Valenta

OPG Petreković

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Petreković pčelarstvom se bavi od 2005. godine. U svom radu odlučili su se za seleće pčelarstvo kako bi na taj način dobili  što kvalitetniji sortni med. Trenutno posjeduju dva pčelinjaka-jedan u Orovačkim vinogradima, na obroncima Bilogore, gdje  pčele dovoze na bagrem i lipu, a drugi koji je trenutno u formiranju nalazi se u Lonjskom polju. Osim proizvodnje pet sorti meda: amorfa, bagrem, livada, lipa i kesten, u ponudi imaju propolis i rakiju sa medom, a od sljedeće godine  asortiman proizvoda nadopuniti će peludom i matičnom mliječi.

Matije Gupca 54
43000 Bjelovar
Tel. 043/245-556
Mob. 091/798-6588, 091/764-0995

Izvor:
OPG Petreković

Suvenirnica i galerija Bjelovar

Suvenirnica i galerija Bjelovar posluje unutar poduzeća Tajm d.o.o. Bjelovar. Osnovna djelatnost je prodaja i proizvodnja suvenira te prodaja umjetnina; slika, ukrasne keramike i stakla  te različitih rukotvorina od tkanine, drveta i dr. materijala.

Uz navedene artikle prodaju i proizvode OPG-a iz Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije. Cjelokupna ponuda suvenirnice bazirana je na isključivo hrvatskim proizvodima i to uglavnom iz grada Bjelovara i Bjelovarsko – bilogorske županije. U ponudi su i poljoprivredni proizvodi iz Bilogore; rakije, likeri med, vino…  Uz trgovačku djelatnost poduzeće Tajm d.o.o.  organizira tečajeve crtanja i slikanja za slikare amatere, tečajeve keramike te pripreme za prijemne ispite  za  srednje  škole  i fakultete  gdje je crtanje dio prijemnih ispita.

Jurja Haulika 14b
43000 Bjelovar
Tel. 043/220-192
Mob. 091/2246-601

Izvor:
Suvenirnica i galerija Bjelovar

Zemljoradnička zadruga „Livač“

Zemljoradnička zadruga „Livač“ osnovana je 2006.godine u Aleksandrovcu. Njezini osnivači su Caritas biskupije Banja Luka, redovnici samostana trapista „Marija Zvijezda“, predstavnik banjalučke biskupije i još par djelatnika Caritasa. To je projekt čiji je cilj otvaranje novih radnih mjesta i zapošljavanje stanovništva, razvoj i unapređenje stočarske proizvodnje te financiranje aktivnosti socijalnih projekata Caritasa. Originalni sir Trapist rade redovnici Trapisti, koji jedini znaju tajnu spremanja sira. Počeli su ga proizvoditi 1882.godine u Banja Luci. Poznat je po svom specifičnom okusu i mirisu, blagoj aromi i određenom stupnju vlažnosti. Sir se ručno okreće i premazuje, a pravi se od punomasnog kravljeg mlijeka.

Aleksandrovec bb
78255 Aleksandrovac, BiH
Tel/Fax: +387/51580-564

Izvor:
Zemljoradnička zadruga „Livač“

Poslovni park Bjelovar d.o.o.

Poslovni park Bjelovar d.o.o. je lokalna razvojna agencija u 100% vlasništvu grada Bjelovara. Misija Poslovnog parka je realizacijom razvojnih projekata stvarati bolje pretpostavke za razvoj gospodarstva regije. Osnovan je 29.11.2002. godine sa funkcijom izgradnje i upravljanja poslovnim zonama, izgradnjom i upravljanjem slobodne zone, upravljanjem poduzetničkog inkubatora, promicanje domaćih i stranih ulaganja te razvojem ljudskih resursa. Ciljevi i zadaci: kontinuirane investicije u razvojne projekte, poboljšanje investicijske i poduzetničke klime, obrazovanje kadrova, stvaranje radnih mjesta, priljev ulaganja, povećanje izvoza, unaprjeđenje tehnologije, održivi razvoj u skladu strategije razvoja Hrvatske, uključivanje u međunarodnu mrežu organizacija i institucija. Poslovni park je 2004. godine osnovao Poduzetnički inkubator Bjelovar, a 2010. godine Ured za energetsku efikasnost Grada Bjelovara.

Trg Eugena Kvaternika 6
43000 Bjelovar
Tel/Fax: 043/221-590
Tel/Fax: 043/221-588

Izvor:
Poslovni park Bjelovar d.o.o.

Razvojna agencija Sjever DAN d.o.o.

Društvo sa ograničenom odgovornošću u 25% vlasništvu Grada Bjelovara. Osnivači Razvojne agencije Sjever su: Grad Bjelovar - 25% , Grad Varaždin - 25 % , Grad Virovitica - 25% i Koprivnički poduzetnik d.o.o. - 25%.  Informiranje poslovnih subjekata ustanova, nevladinih organizacija i svih zainteresiranih o mogućim stimulativnim mjerama, oblicima financijske pomoći na lokalnoj regionalnoj, nacionalnoj i/ili međunarodnoj razini, te pomoć pri apliciranju projekata za sredstva iz EU i nacionalnih fondova.

Trg Eugena Kvaternika 2
43000 Bjelovar
Mob. 098/222-856

Izvor:
Razvojna agencija Sjever DAN d.o.o.

OPG Kozjak

Powered by WordPress | Mag Design

Certifikati i statusi

Grad Bjelovar dobio status

ISO certifikat 9001:2008

BFC - certificiranje gradova s povoljnim poslovnim okruženjem

Strategija gospodarskog razvoja grada Bjelovara 2011.-2015. Proračun Grada Bjelovara za 2017. godinu – Vodič za građane


Strategija razvoja Grada Bjelovara 2016. - 2020.

Pregled realiziranih projekata – investicija Grada Bjelovara u razdoblju 2006. – 2016.

Grad - prijatelj djece

E-Poslovanje - priručnik za poduzetnike

WiFi Bjelovar

WiFi Bjelovar - Bežična mreža Grada Bjelovara

GEOPORTAL

Geoforum Grada Bjelovara

Bjelovar Maps - GIS preglednik

Kategorije

Pretraga po kategoriji

Pretraži kategorije

Zadnje objavljeno

Investicije i projekti

Investicije i projekti

Investicije i projekti Grada Bjelovara 2009. - 2012.

Investicijski vodič grada Bjelovara

Suradnje

Fakulteti

Fakulteti

Visoka tehnička škola u Bjelovaru

EFRI - Nastavni centar Bjelovar

Turizam

Turizam

Turistička zajednica Bilogora - Bjelovar

Pratite nas putem e-maila

Pratite nas putem e-maila

Primajte novosti s www.bjelovar.hr izravno na e-mail! Upišite svoju e-mail adresu:

Brzi izbor

Informacije

Grad Bjelovar - pristup informacijama

Pitajte Gradsku upravu

Pohvale i pritužbe na račun Gradske uprave

Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću

Slučajne fotografije

Sastanak gradonačelnika Grada Bjelovara Darija Hrebaka s predsjednicima mjesnih odbora Grada Bjelovara, 14. lipnja 2017., velika vijećnica Grada Bjelovara FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr Obilježen 1. svibnja, Međunarodni praznik rada 2015., središnji park na Trgu Eugena Kvaternika u Bjelovaru FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr Gradonačelnik Grada Bjelovara Antun KoruÅ¡ec u utorak je, 14. srpnja 2015. godine u Petrinji (Hrvatski dom – Pučko otvoreno učiliÅ¡te) s ministrom branitelja Predragom Matićem potpisao Ugovor o sufinanciranju projekta rjeÅ¡avanja pristupačnosti objektima osobama s invaliditetom FOTO: Grad Petrinja BOKfest 2015. – Izložba glumaca, 9. svibnja 2015. FOTO: Maja Zelenić www.bjelovar.hr Na konferenciji za novinare najavljena 5. večer nacionalnih manjina Obraćanje Vladimira Strugara, počasnog građanina Grada Bjelovara - svečana sjednica Gradskog vijeća povodom Dana Grada Bjelovara, 29. rujna 2012., FOTO: Dubravka Dragičević

Brzi info

Grad Bjelovar
Trg Eugena Kvaternika 2
43000 Bjelovar
Telefon: +38543622000
Fax : +38543244615

Radno vrijeme za stranke:
Upravni odjeli i Tajništvo
8.00 - 13.00 sati
Upravni odjel za komunalne djelatnosti i uređenje prostora
7.30 - 12.00 sati

OIB: 18970641692
Matični broj: 02562154
ŽR: 2402006-1802400001
IBAN: HR4324020061802400001

http://goo.gl/maps/wNOxf