20. jesenski međunarodni bjelovarski sajam u Gudovcu – 07. – 09. rujna 2012. godine

IZLAGAČI

UDRUGA „BJELOVARSKI KVARGL“

Udrugu proizvođača sira «Bjelovarski kvargl» osnovala je skupina malih proizvođača sira kvargla i graničara na području Grada Bjelovara 6. ožujka 2006. godine. Osnovni cilj Udruge je okupljanje i organiziranje malih proizvođača na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, unapređenje i razvoj proizvodnje sira «kvargla» i graničara, autohtonog proizvoda za naš kraj, poticanje i proizvodnja sira, stvaranje domaćeg brenda, te pomoć članovima u plasmanu sira na tržištu.

Višnjevac 41
43226 Veliko Trojstvo
Tel. 043/255-110

Izvor:
http://www.komora.hr/?page=associations,9,25

VINARIJA KOVAČEVIĆ

Obiteljsko gospodarstvo Vitomir Kovačević registrirano je 2003. godine. Bavi se proizvodnjom grožđa i vina i pružanjem ugostiteljskih i turističkih usluga - degustacije vina, smještaj u dvokrevetnim sobama, apartmanu i vinotočje. Na gospodarstvu se pružaju usluge seoskog turizma: uz prethodnu najavu organiziraju se prigodne proslave, ručkovi ili večernja druženja. Obitelj ima dugogodišnju tradiciju u bavljenju vinogradarstvom i vinarstvom koja se prenosi iz generacije na generaciju i na taj način se nastavlja.

Franje Kuhača 49
43500 Daruvar
Tel. 043/332-309
Mob. 099/578-1927, 098/234-798

Izvor:
http://www.daruvar-vinarija-kovacevic.hr/

OPG PETREKOVIĆ

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Petreković pčelarstvom se bavi od 2005. godine. U svom radu odlučili su se za seleće pčelarstvo kako bi na taj način dobili što kvalitetniji sortni med. Trenutno posjeduju dva pčelinjaka-jedan u Orovačkim vinogradima, na obroncima Bilogore, gdje pčele dovoze na bagrem i lipu, a drugi koji je trenutno u formiranju nalazi se u Lonjskom polju. Osim proizvodnje pet sorti meda: amorfa, bagrem, livada, lipa i kesten, u ponudi imaju propolis i rakiju sa medom, a od sljedeće godine asortiman proizvoda nadopuniti će peludom i matičnom mliječi.

Matije Gupca 54
43000 Bjelovar
Tel. 043/245-556
Mob. 091/798-6588, 091/764-0995

Izvor: http://www.proizvodibbz.com/index.php?mact=News,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=36&cntnt01returnid=15

VEKO DECOR D.O.O.

Poduzeće je osnovano u svibnju 2012. godine, a njegov osnivač je mladi poduzetnik Vedran Smešnjak. Glavna djelatnost ovog poduzeća je izrada unikatnih predmeta za uspomenu, zidnih satova, suvenira i dekoracija za dom. Poduzeće Veko Decor d.o.o. se najviše bazira na izradu zidnih satova i dekorativnih ukrasa za dom. Satovi izrađeni od drvenog materijala su dugotrajni, postojani, bez promjene oblika i vrlo su elegantni. Poduzeće nudi mogućnost izrade motiva po narudžbi, kao i odabir boje sata, ali i bilo kojeg drugog suvenira ili dekoracije za dom.

Patkovac 4a
43000 Bjelovar
Mob.: 098 169 09 24

UDRUGA ZONA KREATIVE

Udruga Zona Kreative osnovana je početkom 2011. godine. Udruga okuplja kreativce iz raznih područja kreativnog djelovanja, a njezini osnivači su su Snježana Medvidović, Slađana Bošnjak i Božica Marković. U svom radu razvijaju edukaciju, osnaživanje i razvijanje ekološke svijesti o vuni (skupljanje, prerada i izrada odjevnih i uporabnih predmeta od vune - tehnikom filcanja). Njihovo postojanje temelji se na ekološkom očuvanju prirode. Vunu iskorištavaju i upotrebljavaju za različite potrebe, odjevne predmete od prirodnog materijala i radno kreativne radionice. Osim projekta vezanog za vunu, Udruga nastoji podići kvalitetu života svakog čovjeka s prefiksom na eko i etno i drugim radionicama. Djelatnosti kojima se ostvaruju ciljevi obuhvaćaju: podučavanje i održavanje radionica i svih ostalih aktivnosti vezanih za vunu, tehnikama filcanja i tkanja, izrada ukrasnih predmeta i uporabnih predmeta, kukičanje, podučavanje i organiziranje vrijednosti aromaterapije i proizvodnje prirodnih proizvoda, organiziranje izložbi, koncerata i sl.

Trg Eugena Kvaternika 2
43000 Bjelovar
Mob. 091/517-5269
E-mail: zonakreative@yahoo.com

OBRTNIČKA ZADRUGA MOTIVI

Obrtnička zadruga Motivi osnovana je 2011. godine s ciljem promocije različitih koncepata razvoja poduzetništva, svakom prema svom motivu, kao što i ime kaže. Glavna djelatnost ove zadruge je osmišljavanje kreativnih ukrasnih i nosivih predmeta s eko etno motivima. Njihov je cilj pomoću tradicionalnih, ali i modernih tehnika napraviti nešto novo, suvremeno i vrijedno pažnje. Raznovrsne tkanine mogu poslužiti kao mediji za stvaranje predmeta iz tradicijske baštine i povijesti, kao i za stvaranje modernih predmeta nosivih u svakodnevnom životu, ali tek se kombinacijom može postići cilj različitih motiva, a to je posebnost njihovog svakog pojedinog nosivog predmeta. Njihov rad temelji se na postulatima održivosti koja je zadruzi kao malom obrtniku iznimno bitna u svim dimenzijama, od ekološke koju podupiru radom s prirodnim materijalima, do ekonomske gdje samozapošljavanje čini bitan element.

Krste Frankopana 65,
43000 Bjelovar
Mob.: 091/512-7606

GOSTI

ETNO UDRUGA IVANČICA

Počelo je daleke 1986. godine, s krojačkim salonom, gdje su izrađivali kolekcije za djecu, kasnije su proširenjem proizvodnje počeli s kolekcijama za odrasle, a od prije 4 godine počeli su sa suvenirima i etno tkaninom. Etno udruga Ivančica obavlja usluge prekrajanja, prepravaka, pokraćivanja, šivanja po mjeri za djecu i odrasle, sužavanja, zamjene zatvarača i dr. Juraj Srdar majstor je za drvo te su drveni suveniri, škrinjice velike i male, držači za butelje, razne drvom izrađene kreacije proizvodi njegovih ruku. Njihov cilj je približiti etno tkaninu s motivima narodnoga veza mlađoj populaciji, kreiranjem odjevnih predmeta od etno tkanine na moderan i mladima privlačan način.

Sisačka 11
10410 Velika Gorica
Tel.: 01/6225-070
Mob.: 091/253-5459

Izvor: http://www.etno-ivancica.hr/

ETNO UDRUGA KURILOVEC

Etno udruga Kurilovec osnovana je 2010. godine, a za predsjednicu Udruge izabrana je Ana Plehinger. Potreba za očuvanjem i promicanjem zavičajnog identiteta, tradicijske baštine i običaja naselja Kurilovec, kao integralnog dijela Velike Gorice i Turopolja, potaknuli su osnivanje ove udruge. Udruga aktivno promovira kulturnu i prirodnu baštinu Kurilovca, revitalizira stare narodne običaje i svetkovine, organizira i provoditi razne manifestacije i izložbe radova, educira zainteresirane pojedince u izradi tradicijskih predmeta i proizvoda, aktivno se zalaže za obnovu lokalnog identiteta, obavlja izdavačku djelatnost vezanu uz povijest Kurilovca, surađuje s drugim udrugama Turopolja, te aktivno sudjeluje u poboljšanju turističke ponude Turopolja.

Horvatova 57
10410 Velika Gorica
Mob.: 098/190-0028

Izvor: http://www.forumgorica.com/tradicija/etno-udruga-kurilovec/

OBRT ZP, vl. Zdenka Petras

Ljubiteljima izvornih turopoljskih suvenira ovaj obrt koji je smješten u Vukovini na Staroj cesti ne treba posebno predstavljati. Suvenirima se vlasnica ovog obrta, Zdenka Petras, počela baviti prvenstveno iz hobija i njihova izrada predstavljala joj je relaksaciju, ali na nagovor prijatelja kojima su se radovi svidjeli, hobi je prerastao u ozbiljniju zanimaciju, kasnije je otvorila obrt koji i danas postoji. Glavna djelatnost ovog obrta je prvenstveno izrada ukrasnih predmeta, oslikavanje stakla i vezenje, a kao motivi uz turopoljski kraj i njegovu tradiciju koriste se i elementi iz prirode, kao na primjer kamen. Stoljetni crijep »biber« koristi se u izradi satova, a tu su i razne slike na platnu i svili, kao i ukrasne šalice, vazice, zdjelice, tanjurići i servisi s tipičnim turopoljskim motivima.

Stara cesta 56
10419 Vukovina
Tel.: 01/6230-257
Mob.: 098/ 767-195

Izvor: http://www.zp-suvenirnica.hr/

OBRT ETNO ČEHULIĆ

Etno radiona Čehulić osnovana je sa ciljem očuvanja tekstilnog rukotvorstva Vukomeričkih gorica, Turopolja, Posavine, Pokuplja, kao i panonske zone folklornog područja. Primarna djelatnost je tkanje i izrada narodnog ruha isključivo na starim (preko 100 godina) tkalačkim stanovima. Izrađuju i nakit za narodne nošnje te obavljaju usluge održavanja narodnih nošnji (rancanje ili plisiranje - ručno).

Ivana Šabana 19
Šiljakovina
10413 Kravarsko
Tel.: 01/6263-091
Mob.: 091/524-4875

Izvor: http://www.etno-cehulic.hr/

OBRT HALUGA, vl. Ivan Haluga

Od 1983. godine obitelj Haluga bavi se uzgojem jabuka i krušaka visoke kvalitete u vlastitim voćnjacima na plodnim turopoljskim ravnicama. Daleko od svih izvora onečišćenja dobiva se visokokvalitetno voće koje je osnovni preduvjet za dobivanje vrhunskih voćnih rakija. Dodatna specifičnost okusu daje i tradicionalan način izrade u bakrenim kotlovima. Na taj način se proizvode viljamovka, jabukovača i travarica. Rakije su pakirane u elegantnim kartonskim kutijama i u staklenoj ambalaži u kombinaciji s prirodnim materijalima kao što su drvo, šiba ili uže. Na tržištu se rakije mogu naći u svim domaćim Duty free shopovima i nekim ekskluzivnim restoranima. Za sve svoje proizvode obitelj Haluga redovito dobiva najviša priznanja za kvalitetu na svim prigodnim izložbama. Njihova misija je sačuvati tradicionalan način uzgoja i proizvodnje voća i žestokih alkoholnih pića Turopoljskog kraja. Cilj im je postati vodeći proizvođač tradicionalno proizvedenih, ekskluzivno pakiranih žestokih pića u regiji. Na putu ostvarenja svojih ciljeva oni kontinuirano ulažu u kvalitetu i održivi rast, a plan im je proširiti uzgoj voćki, ulagati u proširenje proizvodnog asortimana, surađivati s kooperantima.

Kolodvorska 12
10410 Velika Gorica
Mob.: 098/511-553

Izvor: http://www.haluga.hr/

Powered by WordPress | Mag Design

Certifikati i statusi

Grad Bjelovar dobio status

ISO certifikat 9001:2008

BFC - certificiranje gradova s povoljnim poslovnim okruženjem

Strategija gospodarskog razvoja grada Bjelovara 2011.-2015. Proračun Grada Bjelovara za 2017. godinu – Vodič za građane


Strategija razvoja Grada Bjelovara 2016. - 2020.

Pregled realiziranih projekata – investicija Grada Bjelovara u razdoblju 2006. – 2016.

Grad - prijatelj djece

E-Poslovanje - priručnik za poduzetnike

WiFi Bjelovar

WiFi Bjelovar - Bežična mreža Grada Bjelovara

GEOPORTAL

Geoforum Grada Bjelovara

Bjelovar Maps - GIS preglednik

Kategorije

Pretraga po kategoriji

Pretraži kategorije

Zadnje objavljeno

Investicije i projekti

Investicije i projekti

Investicije i projekti Grada Bjelovara 2009. - 2012.

Investicijski vodič grada Bjelovara

Suradnje

Fakulteti

Fakulteti

Visoka tehnička škola u Bjelovaru

EFRI - Nastavni centar Bjelovar

Turizam

Turizam

Turistička zajednica Bilogora - Bjelovar

Pratite nas putem e-maila

Pratite nas putem e-maila

Primajte novosti s www.bjelovar.hr izravno na e-mail! Upišite svoju e-mail adresu:

Brzi izbor

Informacije

Grad Bjelovar - pristup informacijama

Pitajte Gradsku upravu

Pohvale i pritužbe na račun Gradske uprave

Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću

Slučajne fotografije

Veljko Vrhovnik, Moto klub Bjelovar i Milan Mateković, predsjednik Športske zajednice Grada Bjelovara - Proglašeni najbolji sportaši i sportašice te sportske ekipe Grada Bjelovara u 2013., Dom kulture u Bjelovaru FOTO: Branka Sobodić 013-mali-bok-otvorenje-2017 Djeca Dječjeg vrtića Bjelovar gradonačelniku čestitala Dan Grada Bjelovara 2013., 30. rujna 2013., mala vijećnica Grada Bjelovara FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr Lino višebojac u Bjelovaru, 22. listopada 2015., školsko-sportska dvorana u Bjelovaru FOTO: Ljiljana Balažin www.bjelovar.hr Antun Korušec, gradonačelnik Grada Bjelovara, Mijo Stipić, vlasnik obrta "Građevinarstvo" iz Svetoga Ivana Zeline i Antun Petrić, direktor tvrtke P.A.K. – Konstruktor d.o.o. iz Pakraca - potpisani ugovori za izgradnju kina i rekonstrukciju školsko-sportske dvorane, 25. rujna 2012. FOTO: Dubravka Dragičević Bosnyák János, zapovjednik 3. Ferdinánd huszárezred, Antun Korušec, gradonačelnik Grada Bjelovara i Josip Trogrlić, zapovjednik Bjelovarskih graničara – Husara 1756 -  Bjelovarski Husari i Husari iz Kapošvara potpisali Deklaraciju o partnerstvu među udrugama, 23. studenoga 2013., Igal, Mađarska FOTO: Turistička zajednica Bilogora-Bjelovar

Brzi info

Grad Bjelovar
Trg Eugena Kvaternika 2
43000 Bjelovar
Telefon: +38543622000
Fax : +38543244615

Radno vrijeme za stranke:
Upravni odjeli i Tajništvo
8.00 - 13.00 sati
Upravni odjel za komunalne djelatnosti i uređenje prostora
7.30 - 12.00 sati

OIB: 18970641692
Matični broj: 02562154
ŽR: 2402006-1802400001
IBAN: HR4324020061802400001

http://goo.gl/maps/wNOxf