23. jesenski međunarodni bjelovarski sajam u Gudovcu

IZLAGAČI, IZVOĐAČI I GOSTI NA 23. JESENSKOM MEĐUNARODNOM BJELOVARSKOM SAJMU U GUDOVCU
11. – 13. rujna 2015. godine


IZLAGAČI

OPG GALOVIĆ

Poljoprivredno gospodarstvo Milke Galović nalazi se na imanju u Trojstvenom Markovcu. Obitelj Galović bavi se proizvodnjom mlijeka i mliječnih proizvoda. Poseban proizvod koji možete degustirati na gospodarstvu obitelji Galović je "Bjelovarski kvargl". Proizvodi se od svježeg sira, a može biti začinjen češnjakom i crvenom paprikom. Kada je sve gotovo prelije se vrhnjem i suši se u čistoj prozračnoj pletenoj sušari, a može se i odimiti jače ili slabije.

Trojstvena ulica 90
43 000 Bjelovar
Tel: 043/ 231-437
Izvor:
http://www.proizvodibbz.com/index.php?page=obiteljsko-poljoprivredno-gospodarstvo-galovic

OPG DOŠEN

Poljoprivredno gospodarstvo "DOŠEN" nalazi se na imanju u Predavcu. Obitelj Došen bavi se proizvodnjom mlijeka i mliječnih proizvoda: svježeg sira i vrhnja, kuhanog, dimljenog sira, sira s paprikom. Osim navedenih mliječnih proizvoda, na gospodarstvu Došen proizvode i kvargl s ljutom i slatkom paprikom, te maslac s paprikom. Sve proizvode možete degustirati na obiteljskom gospodarstvu u Predavcu.

OPG DOŠEN
Tel: 043/881-040
Podgorci 21
43212 Predavac

Izvor:
http://www.proizvodibbz.com/index.php?page=obiteljsko-poljoprivredno-gospodarstvo-dosen

 OPG KOLEDIĆ

Poljoprivredno gospodarstvo "KOLEDIĆ" nalazi se na imanju u Brezovcu. Obitelj Koledić bavi se proizvodnjom mlijeka i mliječnih proizvoda: svježeg sira i vrhnja, kuhanog, dimljenog sira, sira s paprikom. Osim navedenih mliječnih proizvoda , na gospodarstvu Koledić proizvode i tradicionalni bjelovarski kvargl s ljutom i slatkom paprikom. Svi proizvodi se mogu kušati na obiteljskom gospodarstvu u Brezovcu.

Tomislav Koledić
Mlinska 5
Brezovac
43000 Bjelovar
Tel: 043/ 235-140
Mob: 099/ 597-5936

Izvor:
http://www.proizvodibbz.com/index.php?page=obiteljsko-poljoprivredno-gospodarstvo-koledic

OPG PETREKOVIĆ

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Petreković pčelarstvom se bavi od 2005. godine. U svom radu odlučili su se za seleće pčelarstvo kako bi na taj način dobili što kvalitetniji sortni med. Trenutno posjeduju dva pčelinjaka-jedan u Orovačkim vinogradima, na obroncima Bilogore, gdje pčele dovoze na bagrem i lipu, a drugi koji je trenutno u formiranju nalazi se u Lonjskom polju. Osim proizvodnje pet sorti meda: amorfa, bagrem, livada, lipa i kesten, u ponudi imaju propolis i rakiju sa medom, a od sljedeće godine asortiman proizvoda nadopuniti će peludom i matičnom mliječi.

Matije Gupca 54
43000 Bjelovar
Tel. 043/245-556
Mob. 091/798-6588, 091/764-0995

Izvor: http://www.proizvodibbz.com/index.php?mact=News,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=36&cntnt01returnid=15

OPG BELINIĆ NIKOLA

Proizvodnja meda. Med, propolis, medne mješavine, medica.

F.Pintarića 20
43 000 Bjelovar
Tel: 043/231-579
Mob: 095/801 9771

Izvor:
http://www.hgk.hr/wp-content/files_mf/Vrijedne%20ruke%20Bjelovar.pdf

OPG TIHOMIR GORZA

OPG Gorza proizvodi kvalitetno malinovo voćno vino iz vlastitog nasada malina od 6,3 ha. Pakiraju ga prema zahtjevu kupca, od 100ml do rinfuze. Jačina vina je 11,6% alkohola i proizvodnja vina je 2013.godina. Također u fermentaciji za proizvodnju vina nalazi se jagoda i malina roda 2014. godine. Plantaža jagoda veličine je 2,7ha.

Jakova Gotovca 70, Bjelovar
Mob.: 091 431 65 75
091 431 6575

Izvor:
http://www.finoteka.com/malinovo_vocno_vino_opg_tihomir_gorza/

UDRUGA VOĆARA „DAR BILOGORE“

Djelatnosti Udruge voćara „Dar Bilogore“ su povezivanje malih poljoprivrednika koji se bave proizvodnjom voća, donošenje odgovarajućih mjera uza unapređenje proizvodnje voća, promicanje izobrazbe poljoprivrednika, sudjelovanje u organizaciji izložbi, sajmova, smotri radi predstavljanja voćarskih proizvoda, promicanje proizvodnje zdrave hrane, suradnja s raznim institucijama radi ostvarivanja zajedničkih ciljeva i dr.

Predsjednik udruge: Nenad Horvat
Ivana Gundulića 12 b, Bjelovar
Mob.: 098/9464-642

VINARIJA CONER

Vinarija Coner se nalazi u samom srcu Bilogore, pitomog kutka zelene Hrvatske. Na spoju vinorodnih brežuljaka i bukovih šuma s plodnom ravnicom kojom teče rijeka Drava, oplemenjuju hrastove prašume i nadaleko poznati Peski.
Ponuda nudi i upoznavanje sa suvremenim načinom proizvodnje vina, uživanju u kušanju vina i druženju.
Vinarija Coner je projekt Coner grupe. Svaka od grana njihovog obiteljskog poduzetničkog pothvata, od ljekarni i wellness centara, preko hotela na otoku Pagu, natrag na Bilogoru, u proizvodnju zdrave hrane i dobrog vina, bila je i jest povezana sa zdravljem tijela i duha.
Igrališta, šetnice, piknik livade, vidikovci, biciklističke i pješačke staze, sve se to nalazi u sklopu Vinarije Coner.

Jabučeta 12
Tel: 043 269 022
vinarija@coner.hr

Izvor:
http://vinarija-coner.hr/

OPG ČAČIJA

Obiteljsko gospodarstvo Čačija s vinogradom na ukupnoj površini od 3 hektara i zasađenih 10.500 kvalitetnih lozinih cijepova u ovom je trenutku najveći proizvođač vina i grožđa na području općine Veliko Trojstvo i šire. Od ukupnog broja lozinih cijepova, dominira sorta graševina s 7.500 lozinih cijepova, dok ostatak tvore uglavnom crne sorte i to: cabernet souvignon, zweigelt i portugizac. Kapacitet suvremeno opremljenog podruma je 50.000 litara, koji zbog trenutne vlastite proizvodnje od 35.000 kg grožđa nije u potpunosti iskorišten. Stoga će Obiteljsko gospodarstvo Čačija otkupljivati kvalitetno grožđe kako bi zadovoljilo proizvodne kapacitete. Posebno veseli planirano proširenje vinograda do površine od 5 hektara, što će se ostvariti u skoroj budućnosti.

43 226 Veliko Trojstvo
Maglenča bb
Tel: 043 885 205
mob: 091 920 4205
e-mail: dubravko@vinarija-cacija.hr

Izvor:
http://www.veliko-trojstvo.hr/vinarija_cacija.aspx

VINARIJA ŠAPIĆ

Izletište i vinotočje Vinia nalazi se na Obiteljskom gospodarstvu Šapić, u malom mjestu Puričani, na prekrasnim brežuljcima, samo 2km od grada Bjelovara, u srcu Bilogore. Vinarija i izletište Vinia se sastoji od vinarije u kojoj se mogu kušati vina iz naše proizvodnje, dva ugostiteljska objekta u kojima se organiziraju sve vrste svečanih proslava, edukacijske dvorane namijenjene različitim seminarima te rođendaonice za one najmlađe. Vinogradi se nalaze na pitomim južnim obroncima Bilogore, na četiri lokacije, ukupne površine 8,5 hektara i 34.000 trsova. Najviše je posađeno Rajnskog rizlinga i Graševine, nešto manje je Pinota crnog i Pinota sivog, te Traminca i Muškata žutom. Trenutna proizvodnja je 30.000 litara vina, 50% su suha vina, a 50% su polusuha i poluslatka vina.

Puričani 40
43 000 Bjelovar
Tel: 043 636-206
Mob: 091 4847-300
e-mail: sasa.sapic@vinia.hr

Izvor:
http://www.vinia.hr

VINARIJA VNOUČEK

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Vnouček bavi se vinarstvom i vinogradarstvom. Vidnogradi ukupne površine 4 ha, na kojima se uzgaja 6 bijelih i jedna crna sorta vinove loze smjestili su se na pitomim brežuljcima južnih padina Bilogore, na udaljenosti desetak kilometara sjeverno od grada Bjelovara. Moderni način sadnje i uzgoja omogućio je da se maksimalno iskoristi oskudne blagodati ovog kraja. Manjim urodom po trsu postiže se značajnija kvaliteta grožđa, koja je osnovni preduvjet za kvalitetno i prepoznatljivo vino koje proizvodi Vinarija Vnouček.

Križevačka cesta 18
43 000 Bjelovar
Vinarija Lipovo Brdo
Lipovo Brdo bb, Kapela
Mob: 098/691-275
e-mail: jan@vnoucek.hr

Izvor:
http://vnoucek.hr

GOST

OPG DRAŽIN

OPG obitelji Dražin nalazi se u Kaštel Kambelovcu, tradicionalnom ribarskom mjestu. Generacije mještana ovog malog mjesta su ribari koji jedu tvrdi kruh od sedam kora umočen u kaštelansko vino i maslinovo ulje koji prenose znanje soljenja i mariniranja ribe. Tako je i obitelj Dražin jedna od starosjedilaca ovog mjesta prenosila svoje znanje, koje gospodin Živko koristi u svom pogonu za soljenje i marinizaciju ribe na stari tradicionalan način.

Proizvodi Riba Dražin su visoke kvalitete i s pravom se svrstavaju među delicije. Rezultat je to kvalitetne, isključivo domaće sirovine i tradicionalne pripreme.
Oduvijek brinemo o vrhunskoj kvaliteti naših proizvoda te stoga posebnu pažnju posvećujemo kontroli kvalitete svih sastojaka, proizvodnog procesa te konačnog proizvoda. Kako bi to osigurali implementirali smo HACCP sustav, te smo ponosni vlasnik HACCP certifikata kvalitete.

Soljenje ribe je stari način čuvanja ribe. Nekada je to bio glavni izvozni riblji proizvod s ovih prostora. Najviše se tražila plava riba, inćun i srdela. U današnje vrijeme ponovno se otkrivaju vrijednosti ovih usoljenih riba i njihova tradicijska priprema. Na tim osnovama, a u maštovitim kombinacijama s drugim namirnicama, nastaju novi proizvodi drugačijih okusa koji mogu zadovoljiti i najprofinjenije ukuse.
Riba Dražin ponosi se svojom ponudom proizvoda, a posebno crvenim papričicama punjenim filetom inćuna, nazvanim Pepefiš.

I ostali proizvodi nastali su kao spoj znanja i višegodišnjeg iskustva u ribarstvu, maslinarstvu i poznavanju mediteranskih biljaka, svježe ribe iz čistog mora pripremljene na tradicionalni način, te domaćim, svježim proizvodima iz vlastite proizvodnje.

RIBA DRAŽIN j.d.o.o.
Biskupa Frane Franića 78, 21214 Kaštel Kambelovac
Tel.: 021 220 329
Mob.: 092 102 8065
Email:
zivko.drazin@st.t-com.hr

Izvor:
http://www.riba-drazin.com/

Powered by WordPress | Mag Design

Certifikati i statusi

Grad Bjelovar dobio status

ISO certifikat 9001:2008

Strategija gospodarskog razvoja grada Bjelovara 2011.-2015. Proračun Grada Bjelovara za 2017. godinu – Vodič za građane


Strategija razvoja Grada Bjelovara 2016. - 2020.

Pregled realiziranih projekata – investicija Grada Bjelovara u razdoblju 2006. – 2016.

Grad - prijatelj djece

E-Poslovanje - priručnik za poduzetnike

WiFi Bjelovar

WiFi Bjelovar - Bežična mreža Grada Bjelovara

GEOPORTAL

Geoforum Grada Bjelovara

Bjelovar Maps - GIS preglednik

Kategorije

Pretraga po kategoriji

Pretraži kategorije

Zadnje objavljeno

Investicije i projekti

Investicije i projekti

Investicije i projekti Grada Bjelovara 2009. - 2012.

Investicijski vodič grada Bjelovara

Suradnje

Fakulteti

Fakulteti

Visoka tehnička škola u Bjelovaru

EFRI - Nastavni centar Bjelovar

Turizam

Turizam

Turistička zajednica Bilogora - Bjelovar

Pratite nas putem e-maila

Pratite nas putem e-maila

Primajte novosti s www.bjelovar.hr izravno na e-mail! Upišite svoju e-mail adresu:

Brzi izbor

Informacije

Grad Bjelovar - pristup informacijama

Pitajte Gradsku upravu

Pohvale i pritužbe na račun Gradske uprave

Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću

Slučajne fotografije

Članovi i predsjednica Odbora za ravnopravnost spolova Grada Bjelovara - Stjepan Šeruga, član, Tatjana Grđan, predsjednica, Sanja Kralik, članica i Lidija Bohnec, članica, i Antun Korušec, gradonačelnik Grada Bjelovara - Održana tematska sjednica Odbora za ravnopravnost spolova Grada Bjelovara na kojoj je sudjelovala pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Višnja Ljubičić, 4. prosinca 2013., velika vijećnica Grada Bjelovara FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta i Antun Korušec, gradonačelnik Grada Bjelovara potpisali Ugovor o sufinanciranju Tehnološkog parka u osnivanju u Bjelovaru, 19. studeni 2013., mala vijećnica Grada Bjelovara FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr Konferencija za novinare kojom je najavljeno održavanje 7. večeri nacionalnih manjina u Bjelovaru, 26. studenoga 2013., ured gradonačelnika Grada Bjelovara FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr 021-zavrsen-mali-fasnik-2017 057-zlatni-rukometni-olimpijci-2017 Grad Bjelovar daje u povremeni zakup športsku dvoranu Mjesnog odbora Gudovac

Brzi info

Grad Bjelovar
Trg Eugena Kvaternika 2
43000 Bjelovar
Telefon: +38543622000
Fax : +38543244615

Radno vrijeme za stranke:
Upravni odjeli i Tajništvo
8.00 - 13.00 sati
Upravni odjel za komunalne djelatnosti i uređenje prostora
7.30 - 12.00 sati

OIB: 18970641692
Matični broj: 02562154
ŽR: 2402006-1802400001
IBAN: HR4324020061802400001

http://goo.gl/maps/wNOxf