Bjelovarom zavladale maškare

maskenbal-u-bj-kazalistu

Gradonačelnik Bjelovara Antun Korušec, u petak je, 17. veljače 2017., u Bjelovarskom kazalištu predao ključ grada meštru Karlu Oremoviću, inače voditelju Dječjega foruma „Bijeli vitezovi“. Priredbu „Ples pod maskama“ organiziralo je Društvo Naša djeca Bjelovar, a na plesu su zaplesala djeca iz Dječjeg vrtića „Ciciban“ zajedno sa predstavnicima Grada – gradonačelnikom Korušecom i zamjenicama Lidijom Novosel i Jasnom Višnjević.

Za tu priliku, gradonačelnik je došao prerušen u liječnika - dr. Tonija, kako mu je pisalo na kuti, kako bi predao vladavinu gradom maškarama, ali i upozorio na aktualne probleme u zdravstvu.

-       Siguran sam da će za vrijeme kada imaju ključeve grada, maškare raditi dobro, pametno i s porukama što mi trebamo raditi kada vrate ključeve grada. Za vrijeme njihove vladavine, ja ću osluškivati u svom uredu što meštar Karlo i male maškare rade kako bi u nastavku svog mandata bio bolji i kvalitetniji. Kako je u našem gradu i županiji najaktualnija tema bjelovarska bolnica, ja sam odlučio s ovom maskom, kao zdravstveni djelatnik, kao doktor, ukazati da svi zajedno moramo zbiti redove i iskoristiti šansu koja nam se pruža kako bi u Bjelovaru bila izgrađena dnevna bolnica, kako bi imali novu zgradu, novu opremu i kako bi se vratili kadrovi. Ne kritiziram nikoga, ali je činjenica da stanje u Općoj bolnici nije dobro, da su potrebne investicije i da treba vratiti povjerenje pacijenata. Stoga pozivam sve da ne politiziraju, nego da idemo zajedno u rješavanje gorućega problema, a to je izgradnja nove bolnice, rekao je gradonačelnik te je najavio Mali fašnik koji će se održati 27. veljače 2017.

Mali Fašnik Grad Bjelovar organizira s Društvom Naša djeca Bjelovar, Dječjim gradskim vijećem i Dječjim forumom „Bijeli vitezovi“. I ove godine, male maškare iz bjelovarskih vrtića i osnovnih škola, ali i sva druga zainteresirana djeca, okupit će se u dvorištu Gradske uprave 27. veljače. Potom će gradom proći maskirana povorka, a vrhunac priredbe je spaljivanje fašnika – princa karnevala kojega će osuditi za sve loše u protekloj godini.

Do tada, kako je istaknuo meštar Karlo, za svoje vladavine maškare će zabraniti sukobe, nasilje i dozvoliti samo smijeh i veselje.

Tekst i fotografije: Kristina Turković

Powered by WordPress | Mag Design

Certifikati i statusi

Grad Bjelovar dobio status

ISO certifikat 9001:2008

BFC - certificiranje gradova s povoljnim poslovnim okruženjem

Strategija gospodarskog razvoja grada Bjelovara 2011.-2015. Proračun Grada Bjelovara za 2016. godinu – Vodič za građane


Strategija razvoja Grada Bjelovara 2016. - 2020.

Pregled realiziranih projekata – investicija Grada Bjelovara u razdoblju 2006. – 2016.

Grad - prijatelj djece

E-Poslovanje - priručnik za poduzetnike

WiFi Bjelovar

WiFi Bjelovar - Bežična mreža Grada Bjelovara

GEOPORTAL

Geoforum Grada Bjelovara

Bjelovar Maps - GIS preglednik

Kategorije

Pretraga po kategoriji

Pretraži kategorije

Zadnje objavljeno

Investicije i projekti

Investicije i projekti

Investicije i projekti Grada Bjelovara 2009. - 2012.

Investicijski vodič grada Bjelovara

Suradnje

Fakulteti

Fakulteti

Visoka tehnička škola u Bjelovaru

EFRI - Nastavni centar Bjelovar

Turizam

Turizam

Turistička zajednica Bilogora - Bjelovar

Pratite nas putem e-maila

Pratite nas putem e-maila

Primajte novosti s www.bjelovar.hr izravno na e-mail! Upišite svoju e-mail adresu:

Brzi izbor

Informacije

Grad Bjelovar - pristup informacijama

Pitajte Gradsku upravu

Pohvale i pritužbe na račun Gradske uprave

Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću

Slučajne fotografije

Predavanje: Uzgoj riba u simbiozi s patkama/guskama na malim ribnjacima - Uspješno završio 21. jesenski  međunarodni bjelovarski sajam (6. - 8. rujna 2013.) FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr U Bjelovaru obilježen Dječji tjedan od 5. do 11. listopada 2015., Izvor: Bjelovarski list Sonja Novak, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Bjelovara, Antun Korušec, gradonačelnik Grada Bjelovara, Zvonimir Žarec, direktor Komercijalnog centra Bjelovar, Erste & Steiermarkische bank d.d. i Tomislav Tolnaj, direktor Poslovne mreže za poduzetničko bankarstvo sjeveroistočne Hrvatske, Zagrebačka banka d.d. - Potpisani ugovori o poslovnoj suradnji s pet banaka, 29. svibnja 2013. FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr Otvoreni 8. dani meda – Pčelari Gradu Bjelovaru 2015., 23. listopada 2015., bjelovarski Korzo FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr Tradicionalni posjet Klubu Bilogora i bjelovarskoj pučkoj kuhinji 2015., 23. prosinca 2015. FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr Održani sportski susreti u Bjelovaru – Branitelji svome gradu, 8. listopada 2016., Školsko-sportska dvorana FOTO: Ljiljana Balažin www.bjelovar.hr

Brzi info

Grad Bjelovar
Trg Eugena Kvaternika 2
43000 Bjelovar
Telefon: +38543622000
Fax : +38543244615

Radno vrijeme za stranke:
Upravni odjeli i Tajništvo
8.00 - 13.00 sati
Upravni odjel za komunalne djelatnosti i uređenje prostora
7.30 - 12.00 sati

OIB: 18970641692
Matični broj: 02562154
ŽR: 2402006-1802400001
IBAN: HR4324020061802400001

http://goo.gl/maps/wNOxf