Druga osnovna škola Bjelovar uvela nove tehnologije

Gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak sa svojom zamjenicom za društvene djelatnosti Valnom Bastijančić Erjavec posjetio Drugu osnovnu školu Bjelovar koja je ušla u pilot projekt e-Škole, 13. rujna 2017. FOTO:Kristina Turković Lovrić www.bjelovar.hr

Od 700 škola koje su se prijavile, Druga osnovna škola Bjelovar ušla je u pilot projekt e-Škole među 151 školom. Nositelj projekta je Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet. Mjerodavno tijelo koje je nadležno CARNetu je Ministarstvo znanosti i obrazovanja kojemu je nadležna Vlada RH. Škola je tako dobila učionice opremljene sustavom CMS, koji obuhvaća dvije pametne ploče i trideset tableta za učenike, prvenstveno za rad u STEM, ali i ostalim predmetima, prema interesu i potrebama učitelja i učenika.

Tim je povodom u srijedu, 13. rujna 2017., gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak sa svojom zamjenicom za društvene djelatnosti Valnom Bastijančić Erjavec posjetio Drugu osnovnu te se na satu matematike uvjerio u bolji nastavni proces, s kojim je škola krenula u novoj školskoj godini. Učiteljica Milka Fofonjka predstavila je rad s pametnom pločom i tabletima koji su s njom povezani te je istaknula kako je nastava na taj način puno učinkovitija jer u svakom trenutku može vidjeti što učenici rade i koliko sudjeluju u rješavanju zadataka.

Grad Bjelovar želi biti pametan grad. Ovo je jedan od koraka ka tome, a postigli smo i da se u Područnu školu Ždralovi uvede bežični Internet. Moramo biti ponosni što imamo ovakve škole jer su one i pokazatelji kakvi su gradovi. U budućnosti ćemo se posvetiti podizanju kvalitete u svih pet bjelovarskih osnovnih škola, kako bi učenici bili zadovoljni i kako bi se obrazovanje podignulo na jednu višu razinu. Ova škola će sljedeće godine zaživjeti i u novom ruhu jer smo dobili potvrdu da je odobren projekt energetske obnove škole. Riječ je o projekt vrijednom oko četiri milijuna kuna, a koji će se sufinancirati putem mjerodavnoga ministarstva i fondova Europske unije s 1.853.271,78 kuna – rekao je gradonačelnik Hrebak.

Grad Bjelovar osigurao je 60.000 kuna za potrebe nabave opreme za 2. osnovnu školu za prelazak na e-Dnevnik, kao i dio potrebnih sredstava za izgradnju internetske mreže u PŠ Ždralovi, a putem EU projekta dobiveni su tableti za sve učitelje koji rade u matičnoj školi. Projekt je osigurao i poboljšanje mrežne infrastrukture u matičnoj školi, dok je Grad Bjelovar prije godinu dana uveo i bežičnu mrežu i za Područnu školu Centar.

U sklopu obilaska gradski su čelnici razgovarali i s učiteljima kojima su poručili da budu vrijedni i kreativni i dalje te da se nadaju projektima koji bi u partnerstvu s Gradom mogli biti prijavljeni na europske fondove. Također, obišli su i školsku kuhinju te obećali pomoć u njezinom osuvremenjivanju.

Tekst i fotografije: Kristina Turković Lovrić

Powered by WordPress | Mag Design

Certifikati i statusi

Grad Bjelovar dobio status

ISO certifikat 9001:2008

BFC - certificiranje gradova s povoljnim poslovnim okruženjem

Strategija gospodarskog razvoja grada Bjelovara 2011.-2015. Proračun Grada Bjelovara za 2017. godinu – Vodič za građane


Strategija razvoja Grada Bjelovara 2016. - 2020.

Pregled realiziranih projekata – investicija Grada Bjelovara u razdoblju 2006. – 2016.

Grad - prijatelj djece

E-Poslovanje - priručnik za poduzetnike

WiFi Bjelovar

WiFi Bjelovar - Bežična mreža Grada Bjelovara

GEOPORTAL

Geoforum Grada Bjelovara

Bjelovar Maps - GIS preglednik

Kategorije

Pretraga po kategoriji

Pretraži kategorije

Zadnje objavljeno

Investicije i projekti

Investicije i projekti

Investicije i projekti Grada Bjelovara 2009. - 2012.

Investicijski vodič grada Bjelovara

Suradnje

Fakulteti

Fakulteti

Visoka tehnička škola u Bjelovaru

EFRI - Nastavni centar Bjelovar

Turizam

Turizam

Turistička zajednica Bilogora - Bjelovar

Pratite nas putem e-maila

Pratite nas putem e-maila

Primajte novosti s www.bjelovar.hr izravno na e-mail! Upišite svoju e-mail adresu:

Brzi izbor

Informacije

Grad Bjelovar - pristup informacijama

Pitajte Gradsku upravu

Pohvale i pritužbe na račun Gradske uprave

Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću

Slučajne fotografije

Stjepan Grula, pročelnik Upravnog odjela za druÅ¡tvene djelatnosti Grada Bjelovara i predsjednik Odbora za organizaciju BOK-a, Antun KoruÅ¡ec, gradonačelnik Grada Bjelovara i Goran Navojec, umjetnički direktor BOK-a -  Najavljen BOKfest 2013., 25. travnja 2013., mala vijećnica Grada Bjelovara FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr Povodom skorog završetka opsežnih radova na izgradnji kanalizacije, predstavnici Grada Bjelovara na čelu s gradonačelnikom Antunom Korušecom i zamjenicama Jasnom Višnjević i Lidijom Novosel obišli su Radničko naselje, 6. prosinca 2016. FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr Predstavnici Grada Bjelovara darivali korisnike Doma za odrasle osobe Bjelovar povodom Uskrsa 2016., 23. ožujka 2016. FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr Dani_ceske_kulture_2016-15 Obilazak radova na vodovodu u Gudovcu, 23. listopada 2012., Gudovac FOTO: Dubravka Dragičević Znanstveni skup i izložba Arheološka istraživanja Bjelovarsko-bilogorske županije i okolnih krajeva, 3. - 7. listopada 2016. FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr

Brzi info

Grad Bjelovar
Trg Eugena Kvaternika 2
43000 Bjelovar
Telefon: +38543622000
Fax : +38543244615

Radno vrijeme za stranke:
Upravni odjeli i Tajništvo
8.00 - 13.00 sati
Upravni odjel za komunalne djelatnosti i uređenje prostora
7.30 - 12.00 sati

OIB: 18970641692
Matični broj: 02562154
ŽR: 2402006-1802400001
IBAN: HR4324020061802400001

http://goo.gl/maps/wNOxf