Grad Bjelovar krenuo u informatizaciju

U Gradu Bjelovaru predstavljena usluga Hrvatske pošte pod nazivom "e-Pošta", 28. srpnja 2017., mala vijećnica Grada Bjelovara FOTO: Kristina Turković Lovrić www.bjelovar.hr

Grad Bjelovar punom parom radi na boljitku našega grada, u što je, uz brojne poteze u gospodarstvu, uključeno i osuvremenjavanje grada i Gradske uprave. Više je to nego vidljivo iz poteza novoga gradonačelnika Daria Hrebaka koji je na toj funkciji tek nepuna dva mjeseca, a rezultati rada već su vidljivi. Naime, još u predizbornoj kampanji gradonačelnik je najavio reformu Gradske uprave, kao i njezinu informatizaciju koja je u današnje vrijeme, kako kaže, nužna. Upravo ovih dana rješavaju se i prvi potezi na tom planu. S Hrvatskom poštom tako Grad Bjelovar ulazi u projekt izdavanja e-Računa koji će uvelike smanjiti troškove, papirologiju i povećati učinkovitost u radu službenika i komunikaciji s građanima. Bjelovar će biti i jedan od prvih gradova u Hrvatskoj koji će imati takvu vrstu usluge, a kojim se inače mogu koristiti svi punoljetni domaći i strani građani.

Ovo je samo jedan dio cijeloga projekta informatizacije Gradske uprave i početka projekta pametnog grada koji nam je u konačnici i cilj. Dobra je to priprema za drugačije procese rada u Gradu Bjelovaru. To je budućnost kojoj težimo i koju ćemo ostvariti. Uostalom, to je i moje predizborno obećanje, a samim time i obveza prema Bjelovarčanima koji su mi dali povjerenje – rekao je gradonačelnik Hrebak.

S tim u skladu predstavnici Hrvatske pošte, na čelu s Brankom Ferekom – Jambrekom, voditeljem i jednim od tvoraca usluge e-Pošte, u Gradu Bjelovaru predstavili su taj servis koji omogućuje distribuciju bilo kojeg dokumenta u elektroničkom obliku. Istaknuto je kako u ovom trenutku uslugu koristi tek pet jedinica lokalne samouprave u našoj zemlji, a u Bjelovaru ima 1728 građana koji su s njom upoznati. E-račune putem servisa e-Pošta, Grad Bjelovar trebao bi početi izdavati u roku od dva mjeseca.

Tekst i fotografije: Kristina Turković Lovrić

Powered by WordPress | Mag Design

Certifikati i statusi

Grad Bjelovar dobio status

ISO certifikat 9001:2008

Strategija gospodarskog razvoja grada Bjelovara 2011.-2015. Proračun Grada Bjelovara za 2017. godinu – Vodič za građane


Strategija razvoja Grada Bjelovara 2016. - 2020.

Pregled realiziranih projekata – investicija Grada Bjelovara u razdoblju 2006. – 2016.

Grad - prijatelj djece

E-Poslovanje - priručnik za poduzetnike

WiFi Bjelovar

WiFi Bjelovar - Bežična mreža Grada Bjelovara

GEOPORTAL

Geoforum Grada Bjelovara

Bjelovar Maps - GIS preglednik

Kategorije

Pretraga po kategoriji

Pretraži kategorije

Zadnje objavljeno

Investicije i projekti

Investicije i projekti

Investicije i projekti Grada Bjelovara 2009. - 2012.

Investicijski vodič grada Bjelovara

Suradnje

Fakulteti

Fakulteti

Visoka tehnička škola u Bjelovaru

EFRI - Nastavni centar Bjelovar

Turizam

Turizam

Turistička zajednica Bilogora - Bjelovar

Pratite nas putem e-maila

Pratite nas putem e-maila

Primajte novosti s www.bjelovar.hr izravno na e-mail! Upišite svoju e-mail adresu:

Brzi izbor

Informacije

Grad Bjelovar - pristup informacijama

Pitajte Gradsku upravu

Pohvale i pritužbe na račun Gradske uprave

Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću

Slučajne fotografije

Održana humanitarna radionica „Pisanicom do Uskrsa“, 19. ožujka 2016., Centar udruga Grada Bjelovara FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr Zamjenice gradonačelnika Jasna Višnjević i Lidija Novosel, Jozo Kalem, direktor i vlasnik Tehno-drva i Antun Korušec, gradonačelnik Grada Bjelovara - Gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec posjetio Tehno-drvo d.o.o. Poslovni centar Bjelovar, 28. listopada 2015. FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr Posjet Zavodu za hitnu medicinu BBŽ nakon novogodišnje noći 2013. FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti Republike Hrvatske te Dan hrvatskih branitelja 2013., 5. kolovoza 2013., spomen obilježje u središnjem gradskom parku na Trgu Eugena Kvaternika FOTO: Ljiljana Balažin www.bjelovar.hr Lino višebojac u Bjelovaru, 22. listopada 2015., školsko-sportska dvorana u Bjelovaru FOTO: Ljiljana Balažin www.bjelovar.hr Svečano otvorena novouređena područna škola "Centar"

Brzi info

Grad Bjelovar
Trg Eugena Kvaternika 2
43000 Bjelovar
Telefon: +38543622000
Fax : +38543244615

Radno vrijeme za stranke:
Upravni odjeli i Tajništvo
8.00 - 13.00 sati
Upravni odjel za komunalne djelatnosti i uređenje prostora
7.30 - 12.00 sati

OIB: 18970641692
Matični broj: 02562154
ŽR: 2402006-1802400001
IBAN: HR4324020061802400001

http://goo.gl/maps/wNOxf