Grad Bjelovar ponovno promovira domaću hranu na Proljetnom sajmu

najava-proljetnog-sajma-2017
Proljetni međunarodni bjelovarski sajam počinje 31. ožujka i traje do 2. travnja 2017. Najavljeno je to na konferenciji za novinare na bjelovarskome sajmu u utorak, 28. ožujka 2017. O jubilarnom, 20. proljetnom sajmu govorili su gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec, bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i direktor Bjelovarskoga sajma Davorin Posavac.  U tri dana, posjetitelji će moći vidjeti novosti na polju poljoprivredne mehanizacije, upoznati se proizvodima domaćih i stranih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i obrtnika, kupiti sve za proljetnu sjetvu, kušati različite delicije. Već deset godina na sajmu svoj tradicionalni štand ima i Grad Bjelovar, što je još jedan doprinos u razvoju poljoprivrede našega kraja, kao i razvoju samoga sajma u smislu promocije domaće proizvodnje.
 
-       Grad Bjelovar je od 2005. do 2016. godine u investicije Bjelovarskoga sajma uložio 6.721.397,84 kuna. Istovremeno je svih ovih godina, Grad plaćao najam štanda – izložbenog prostora 533.722,65 kune. Za sve naše OPG-e i poljoprivrednike, nastup, izložba i prodaja na štandu Grada bila je besplatna. Kada govorimo o poljoprivredi u Gradu Bjelovaru, nastojimo pomoći toj izuzetno zahtjevnoj grani gospodarstva, koja u cijelome svijetu opstaje jedino zahvaljujući pomoći iz državnog i lokalnog proračuna. Nama u Gradu Bjelovaru to je potpuno jasno i zato izdvajamo 3 i pol milijuna kuna na godinu za 40 potpora u poljoprivrednoj djelatnosti. Kako bi osnažili i unaprijedili poljoprivredu i potaknuli razvoj agrara na znanstvenim temeljima realiziramo 12 projekata sa znanstvenim institucijama. Samo usvajanje novih znanja i stručnih spoznaja, našu poljoprivredu, proizvode sele i hranu kao strateški resurs može učiniti konkurentnima. Samo takva politika vraća život na selo, zadržava ljude na selu i dovodi do obrađene zemlje i uređenog krajobraza. Ove godine, na 20.proljetnom međunarodnom bjelovarskom sajmu, štand Grada ima radni naslov: Dani bjelovarskoga kvargla, meda, vina, voćnih rakija, domaće tjestenine, gljiva, salata, bučinog ulja i ljekovitog bilja bjelovarskoga kraja. Istovremeno, imamo i stručno predavanje na temu „Proizvodnja proteina za OPG-e iz biljnih izvora“. Zaključno, štand Grada Bjelovara ponovno će biti zanimljiv, prodajno-izložbeni i edukativan te potpuno besplatan za sve OPG-e i izlagače koji na njemu izlažu, rekao je bjelovarski gradonačelnik Antun Korušec na konferenciji za novinare. 
 
U sklopu Proljetnog sajma, održava se i 2. drvni svijet – prezentacija opreme za šumarstvo i drvne tehnologije. Posjetitelji će moći vidjeti i izložbu konja izvornih hrvatskih pasmina, što do sada nije bio slučaj. Izložbu organizira bjelovarska konjička Udruga „Bilogora“, kojoj je Grad Bjelovar dao punu potporu u prezentaciji naših konja. Izlagat će oko 500 izlagača iz 15 zemalja. Sva tri dana, radno vrijeme sajma je od 9 do 18 sati, a ulaznica za odrasle stoji 25 kuna. Za djecu, osobe s invaliditetom te grupne posjete s najmanje 20 osoba, cijena ulaznice je 20 kuna. Korištenje parkirališta je besplatno, a za sve zainteresirane bit će organiziran i besplatan autobusni prijevoz iz Bjelovara.
 
Tekst i fotografije: Kristina Turković
 

Powered by WordPress | Mag Design

Certifikati i statusi

Grad Bjelovar dobio status

ISO certifikat 9001:2008

BFC - certificiranje gradova s povoljnim poslovnim okruženjem

Strategija gospodarskog razvoja grada Bjelovara 2011.-2015. Proračun Grada Bjelovara za 2017. godinu – Vodič za građane


Strategija razvoja Grada Bjelovara 2016. - 2020.

Pregled realiziranih projekata – investicija Grada Bjelovara u razdoblju 2006. – 2016.

Grad - prijatelj djece

E-Poslovanje - priručnik za poduzetnike

WiFi Bjelovar

WiFi Bjelovar - Bežična mreža Grada Bjelovara

GEOPORTAL

Geoforum Grada Bjelovara

Bjelovar Maps - GIS preglednik

Kategorije

Pretraga po kategoriji

Pretraži kategorije

Zadnje objavljeno

Investicije i projekti

Investicije i projekti

Investicije i projekti Grada Bjelovara 2009. - 2012.

Investicijski vodič grada Bjelovara

Suradnje

Fakulteti

Fakulteti

Visoka tehnička škola u Bjelovaru

EFRI - Nastavni centar Bjelovar

Turizam

Turizam

Turistička zajednica Bilogora - Bjelovar

Pratite nas putem e-maila

Pratite nas putem e-maila

Primajte novosti s www.bjelovar.hr izravno na e-mail! Upišite svoju e-mail adresu:

Brzi izbor

Informacije

Grad Bjelovar - pristup informacijama

Pitajte Gradsku upravu

Pohvale i pritužbe na račun Gradske uprave

Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću

Slučajne fotografije

Gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec i njegove zamjenice Jasna Višnjević i Lidija Novosel posjetili polaznice edukacije za izradu rukotvorina (božićnih ukrasa i nakita) od prirodnih materijala i voditeljicu edukacije, sestru Samuelu Premužić, 11. listopada 2013., Pučko otvoreno učilište FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr Potpisani Ugovori o radu na određeno vrijeme s novom grupom od 18 osoba koje će 6 mjeseci raditi na javnim radovima, 6. veljače 2013, velika vijećnica Grada Bjelovara FOTO: Ljiljana Balažin www.bjelovar.hr Sastanak o financiranju i radu Caritasa Župe sv. Antuna Padovanskog i Pučke kuhinje u Bjelovaru Na tiskovnoj konferenciji predstavljena ulaganja Grada Bjelovara u Mjesni odbor Patkovac, 16. lipnja 2016., prostori mjesnog doma Patkovac FOTO: Ljiljana Balažin www.bjelovar.hr Koncert_Ceske_Obeci-4 Proglašeni najbolji sportaši Grada Bjelovara za 2015. godinu, 28. siječnja 2016., Hotel Central u Bjelovaru FOTO: Jozo Lovrić

Brzi info

Grad Bjelovar
Trg Eugena Kvaternika 2
43000 Bjelovar
Telefon: +38543622000
Fax : +38543244615

Radno vrijeme za stranke:
Upravni odjeli i Tajništvo
8.00 - 13.00 sati
Upravni odjel za komunalne djelatnosti i uređenje prostora
7.30 - 12.00 sati

OIB: 18970641692
Matični broj: 02562154
ŽR: 2402006-1802400001
IBAN: HR4324020061802400001

http://goo.gl/maps/wNOxf