Grad Bjelovar predstavio sustav Gradsko oko

Grad Bjelovar predstavio sustav Gradsko oko, 23. kolovoza 2017., mala vijećnica Grada Bjelovara FOTO: Kristina Turković Lovrić www.bjelovar.hr

U sklopu osuvremenjivanja grada, odnosno kako bi Bjelovar postao „pametan grad“, Grad Bjelovar radi na mnogim projektima koji će omogućiti bolju komunikaciju građana s Gradskom upravom, a sve u cilju unaprjeđenja života u gradu.

Upravo u tom smislu osmišljen je i sustav Gradsko oko. Njega je u srijedu, 23. kolovoza 2017., predstavio gradonačelnik Dario Hrebak sa svojim suradnicima, a na konferenciji za novinare prisustvovali su i predstavnici tvrtki koje su u projekt izravno uključene.

Gradsko oko je sustav za kreiranje, zaprimanje, prosljeđivanje i pregled prijava uočenih problema u domeni komunalnog sustava jedinice lokalne samouprave. Osmislila ga je tvrtka RI-ING iz Rijeke. Putem sustava zaprimanja prijava uočenih problema na terenu, poput rupa na kolniku, grafita, problema s rasvjetom ili potrganih klupa, registrirani korisnici mogu putem internetske aplikacije, mobilne Android aplikacije te mobilne internetske aplikacije poslati prijavu o problemima koje su uočili. Nadležni upravni odjel obrađuje zaprimljene prijave i prosljeđuje odgovornima koji ih rješavaju.
Jedinica lokalne samouprave određuje granice, odnosno djelokrug unutar kojih je moguće otkloniti uočene probleme.

Prijaviti problem moguće je samo nakon registracije. Gradsko oko je suvremen i učinkovit način prijave gradskih problema, ali i dobar način suradnje građana s Gradom kako bi zajedno radili na boljitku našega grada. Osim što će se sve rješavati brže i transparentnije, svi će posjetitelji tog servisa imati uvid u prijave, kao i ažurnost njihovog rješavanja. Prijava je vrlo jednostavna, u biti. Može biti opisna ili slikovna, što je vrlo lako napraviti putem današnjih mobilnih telefona, istaknuo je gradonačelnik Dario Hrebak.

Kako sustav funkcionira u praksi, prisutnima je pokazao gradski prometni redar Tomica Rakovčan, koji je napomenuo kako situacije poput parkiranja na neoznačenim površinama nisu u domeni Gradskoga oka i na takve prijave nije moguće reagirati. Prometne prekršaje prometni redari moraju sami zabilježiti, a Gradsko oko je u sustavu komunalnog redarstva.

Gradsko oko već koriste neke jedinice lokalne samouprave poput Grada Crikvenice i Grada Labina te Općine Kostrena, a Bjelovar je među prvima na kontinentu koji ima taj oblik komunikacije s građanima.

Tekst i fotografije: Kristina Turković Lovrić

Powered by WordPress | Mag Design

Certifikati i statusi

Grad Bjelovar dobio status

ISO certifikat 9001:2008

BFC - certificiranje gradova s povoljnim poslovnim okruženjem

Strategija gospodarskog razvoja grada Bjelovara 2011.-2015. Proračun Grada Bjelovara za 2017. godinu – Vodič za građane


Strategija razvoja Grada Bjelovara 2016. - 2020.

Pregled realiziranih projekata – investicija Grada Bjelovara u razdoblju 2006. – 2016.

Grad - prijatelj djece

E-Poslovanje - priručnik za poduzetnike

WiFi Bjelovar

WiFi Bjelovar - Bežična mreža Grada Bjelovara

GEOPORTAL

Geoforum Grada Bjelovara

Bjelovar Maps - GIS preglednik

Kategorije

Pretraga po kategoriji

Pretraži kategorije

Zadnje objavljeno

Investicije i projekti

Investicije i projekti

Investicije i projekti Grada Bjelovara 2009. - 2012.

Investicijski vodič grada Bjelovara

Suradnje

Fakulteti

Fakulteti

Visoka tehnička škola u Bjelovaru

EFRI - Nastavni centar Bjelovar

Turizam

Turizam

Turistička zajednica Bilogora - Bjelovar

Pratite nas putem e-maila

Pratite nas putem e-maila

Primajte novosti s www.bjelovar.hr izravno na e-mail! Upišite svoju e-mail adresu:

Brzi izbor

Informacije

Grad Bjelovar - pristup informacijama

Pitajte Gradsku upravu

Pohvale i pritužbe na račun Gradske uprave

Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću

Slučajne fotografije

031-maskenbal-u-bj-kazalistu-2017 Obilježen Dan neovisnosti Republike Hrvatske u Bjelovaru 2014., 7. listopada 2014., spomenik poginulim braniteljima u središnjem gradskom parku na Trgu Eugena Kvaternika FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr Posjet ministra Željka Jovanovića gradonačelniku Grada Bjelovara prije radne sjednice Povjerenstva za praćenje radova na izgradnji Učeničkog doma u Bjelovaru, 22. travnja 2014. FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr Predstavnici Grada Bjelovara, Udruge tjelesnih invalida Bjelovar i Udruge „Bjelovarski leptirići“ održali konferenciju za novinare o nastavku projekta pružanja socijalnih usluga u zajednici, 11. siječnja 2016., mala vijećnica Grada Bjelovara FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar u povodu svoje 40. obljetnice i Komercijalno trgovačka škola Bjelovar u povodu svoje 60. obljetnice organizirali su zajedno izložbu "Ispeci i prodaj" u Gradskom muzeju Bjelovar, 18. travnja 2013. FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr Na konferenciji za novinare najavljeni 8. Dani meda – Pčelari Gradu Bjelovaru 2015., 20. listopada 2015., Hotel Central Bjelovar FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr

Brzi info

Grad Bjelovar
Trg Eugena Kvaternika 2
43000 Bjelovar
Telefon: +38543622000
Fax : +38543244615

Radno vrijeme za stranke:
Upravni odjeli i Tajništvo
8.00 - 13.00 sati
Upravni odjel za komunalne djelatnosti i uređenje prostora
7.30 - 12.00 sati

OIB: 18970641692
Matični broj: 02562154
ŽR: 2402006-1802400001
IBAN: HR4324020061802400001

http://goo.gl/maps/wNOxf