Gradonačelnik primio paraskijaša Josipa Zimu

josip-zima-kod-gradonacelnika-2017

Gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec sa svojim je zamjenicama Lidijom Novosel i Jasnom Višnjević u utorak, 7. ožujka 2017., primio našeg vrhunskog sportaša s invaliditetom Josipa Zimu, kako bi njemu i njegovom treneru Draganu Katunaru čestitali na uspjesima.

Naime, Josip je nedavno u Ukrajini, kao član bjelovarskog Skijaškog kluba Sokol,  ostvario povijesni nastup za Hrvatsku gdje je postao prvi hrvatski sportaš koji se natjecao u utrci Svjetskog kupa u nordijskom skijanju za osobe s invaliditetom. U kategoriji sjedećih natjecatelja, završio je utrku na 2,5 km i zauzeo 26. mjesto, a u utrci na 800 m zauzeo je izvrsno 24. mjesto.

Kako bi nastavio s uspjesima, gradonačelnik Korušec je za Josipa Zimu stoga, iz svoje pričuve, doznačio 10.000 kuna Skijaškom klubu Sokol za pripreme i opremu.

-       Grad je Josipu već pomagao i 2014. s 4000 kuna u nabavi jednog pomagala koje mu je olakšalo kretanje. Grad Bjelovar je svima bio potpora, tako i osobama s invaliditetom u bavljenju sportom, u aktivnom sportu, u putovanjima na natjecanja, nabavci opreme i bit ćemo maksimalno koliko ćemo moći. Josipu čestitam na svemu što je napravio i želim mu puno uspjeha u budućnosti – rekao je gradonačelnik Antuna Korušec te je Josipu Zimi čestitao i na nedavnom rođenju djeteta.

Josip Zima se zahvalio Gradu na potpori te je istaknuo kako nije nimalo lako bilo sudjelovati na Svjetskom kupu na kojemu je bilo 98 sportaša iz 18 zemalja, a među kojima neki nordijsko skijanje treniraju i 15 godina, dok se on s tim tek upoznaje. Tim više, kaže, presretan je što je uopće završio utrku i ostvario izvrstan plasman na samom početku karijere u tom sportu te se nada i sudjelovanju na predstojećim Paraolimpijskim igrama u Južnoj Koreji.

Trener Dragan Katunar također ističe zadovoljstvo postignutim, kao i ulaganjima Grada Bjelovara u sport i sportaše, koje je, kako kaže, vrlo pohvalno.

-       Grad Bjelovar je u proračunu u 2016. godini osigurao i izdvojio 6 milijuna i 300 tisuća kuna za sport. Taj novac predstavlja 8 % izvornog proračuna Grada Bjelovara, koji je negdje oko 79 milijuna kuna, odnosno predstavlja 5,5% realiziranog proračuna Grada u prošloj godini, a ostvarili smo prihod od 114 milijuna i 500 tisuća kuna. To je izuzetno puno i spreman sam na usporedbu s nekim drugim gradovima kako bi se vidjelo da Grad Bjelovar zaista puno izdvaja za sport u jednoj tekućoj godini. Taj iznos smo u 2017. godini povećali za još 100 tisuća kuna, a među ostalim, 50 tisuća kuna je više za Sportski savez osoba s invaliditetom na području Grada Bjelovara – ističe gradonačelnik.

Dodaje kako u gradu postoje tri sportska saveza - Sportska zajednica Grada Bjelovara, Sportski savez gluhih, Sportski savez osoba s invaliditetom preko kojih, na temelju zakonskih propisa i mišljenja državne revizije, Grad vrši financiranje sportskih udruga na području grada. Prema podacima Sportske zajednice u Bjelovaru postoji 2500 sportaša i oko 60 sportskih udruga. U sustavu natjecanja prve lige je 6 klubova, u sustavu natjecanja druge lige sedam klubova, a u trećoj šest klubova. Sve ostale sportske udruge ili klubovi su u sustavu natjecanja četvrte lige ili imaju natjecanja koja nemaju ligaški karakter.

-       Financiranje sportskih udruga vršimo na temelju odluke Izvršnog odbora i Skupštine Sportske zajednice, koju prihvaća i Gradsko vijeće. Na području grada imamo četiri prioritetne sportske udruge - muški i ženski Rukometni klub Bjelovar, Atletski klub Bjelovar, Nogometni klub Bjelovar. Istovremeno imamo i udruge od posebnog interesa, Stolnoteniski klub, Kuglački klub, Košarkaški klub, Streljački klub 1874, Ženski odbojkaški klub, Nogometni klub „Mladost“ iz Ždralova. U financiranju prioritetnih klubova Grad Bjelovar izdvaja 901 tisuću kuna i 149 tisuća kuna za udruge od posebnog interesa. Međutim, to nije sve. Za troškove natjecanja, Grad Bjelovar izdvaja iznos od 1.782.000 kuna, dakle za funkcioniranje sportskih udruga. Tome je potrebno dodati iznos za režijske troškove sportskih objekata u visini od 1.440.000 kuna. Sve sportske udruge od posebnog interesa i druge udruge imaju gratis korištenje sportskih terena – dvorane 1. i 3. osnovne škole Bjelovar, dvorana Ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar, gradski stadion, rukometna dvorana, gradska kuglana, gradska streljana, Sokolana i igralište Nogometnog kluba „Mladost“ Ždralovi. Također, Grad preko Sportske zajednice Grada Bjelovara za sportske udruge plaća 11 trenera iz proračuna. U tom broju nisu domari nogometnog stadiona i Rukometnog kluba Bjelovar koje financiramo preko Sportske zajednice, a to su zapravo dodatna sredstva. Moram reći i da je za osobe s invaliditetom Grad je osigurao teretanu u sportskoj dvorani te vježbališta na nogometnom stadionu.  – istaknuo je gradonačelnik Korušec.

Podsjetio je i kako ovih dana ide natječaj za odabir izrađivača glavnog i izvedbenog projekta novog nogometnog stadiona na Poljani dr. Franje Tuđmana, što je još jedan doprinos bjelovarskom sportu. 

Tekst: Kristina Turković
Fotografije: Ljiljana Balažin

Powered by WordPress | Mag Design

Certifikati i statusi

Grad Bjelovar dobio status

ISO certifikat 9001:2008

Strategija gospodarskog razvoja grada Bjelovara 2011.-2015. Proračun Grada Bjelovara za 2017. godinu – Vodič za građane


Strategija razvoja Grada Bjelovara 2016. - 2020.

Pregled realiziranih projekata – investicija Grada Bjelovara u razdoblju 2006. – 2016.

Grad - prijatelj djece

E-Poslovanje - priručnik za poduzetnike

WiFi Bjelovar

WiFi Bjelovar - Bežična mreža Grada Bjelovara

GEOPORTAL

Geoforum Grada Bjelovara

Bjelovar Maps - GIS preglednik

Kategorije

Pretraga po kategoriji

Pretraži kategorije

Zadnje objavljeno

Investicije i projekti

Investicije i projekti

Investicije i projekti Grada Bjelovara 2009. - 2012.

Investicijski vodič grada Bjelovara

Suradnje

Fakulteti

Fakulteti

Visoka tehnička škola u Bjelovaru

EFRI - Nastavni centar Bjelovar

Turizam

Turizam

Turistička zajednica Bilogora - Bjelovar

Pratite nas putem e-maila

Pratite nas putem e-maila

Primajte novosti s www.bjelovar.hr izravno na e-mail! Upišite svoju e-mail adresu:

Brzi izbor

Informacije

Grad Bjelovar - pristup informacijama

Pitajte Gradsku upravu

Pohvale i pritužbe na račun Gradske uprave

Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću

Slučajne fotografije

006-skupstina-udruge-roditelja-poginulih-branitelja-2017 Na konferenciji za novinare predstavljen program produženoga boravka u 4. osnovnoj školi, 5. rujna 2016., 4. osnovna škola u Bjelovaru FOTO: Kristina Turković www.bjelovar.hr Otvorena izložba ručnih radova članica bjelovarske podružnice Sindikata umirovljenika Hrvatske, 8. ožujka 2016., Kulturni i multimedijski centar Bjelovar FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr Obilježen Dan neovisnosti Republike Hrvatske 2012., 8. listopada 2012., FOTO: Ljiljana Balažin Gradonačelnik potpisao ugovore o stručnom osposobljavanju bez zasnivanja radnog odnosa sa još četiri polaznika opg-salaj-konferencija-bjelovarski-sajam-19

Brzi info

Grad Bjelovar
Trg Eugena Kvaternika 2
43000 Bjelovar
Telefon: +38543622000
Fax : +38543244615

Radno vrijeme za stranke:
Upravni odjeli i Tajništvo
8.00 - 13.00 sati
Upravni odjel za komunalne djelatnosti i uređenje prostora
7.30 - 12.00 sati

OIB: 18970641692
Matični broj: 02562154
ŽR: 2402006-1802400001
IBAN: HR4324020061802400001

http://goo.gl/maps/wNOxf