Makedonski ministar za dijasporu želi suradnju s Gradom Bjelovarom

Makedonski ministar za dijasporu Edmond Ademi sa suradnicima posjetio je Grad Bjelovar gdje se sastao s gradonačelnikom Darijom Hrebakom, zamjenicom gradonačelnika Valnom Bastijančić Erjavec te predstavnicima Obrtničke komore, Udruženja obrtnika, Hrvatske gospodarske komore te tvrtke Koestlin. Nakon sastanka gosti iz Makedonije s gradskim su se čelnicima uputili ka Koestlinu. 11. rujna 2017. FOTO: Kristina Turković Lovrić i Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr

Makedonski ministar za dijasporu Edmond Ademi sa suradnicima posjetio je Grad Bjelovar gdje se sastao s gradonačelnikom Darijom Hrebakom, zamjenicom gradonačelnika Valnom Bastijančić Erjavec te predstavnicima Obrtničke komore, Udruženja obrtnika, Hrvatske gospodarske komore te tvrtke Koestlin. Razgovaralo se o mogućnostima suradnje, posebice na polju gospodarstva.

Grad Bjelovar je multikulturalan grad, imamo jako puno nacionalnih manjina, a među njima i makedonsku, odnosno albansku. Ponosni smo na to jer to tretiramo kao neprocjenjiv doprinos zajednici. Nadamo se da postoji potencijal da nađemo neke sličnosti s gradovima u Makedoniji i krenemo putem zajedničke suradnje – istaknuo je gradonačelnik Hrebak te je izrazio zadovoljstvo što je ministar Ademi odabrao upravo Bjelovar za svoj protokolarni posjet u sklopu kojega ga je upoznao sa značajkama Bjelovara, njegovim mogućnostima i smjera kojim ide Gradska uprava.

Makedonski ministar za dijasporu Ademi objasnio je kako nije slučajno stigao u Hrvatsku u kojoj je prvi put kao ministar. Rekao je kako razloga za posjet ima više, a među ostalim i taj što je Hrvatska ima vrlo dobro organiziranu i funkcionalnu dijasporu u smislu suradnje između državnih institucija i dijaspore te smatra da se nijedna država u regiji ne brine tako dobro o svojim nacionalnim manjinama kao Hrvatska.

Razlog je i taj što u vašoj zemlji živi puno Makedonaca, a posebno mi je drago što Hrvatsku i Makedoniju veže puno sličnosti. Ekonomska suradnja i stabilnost je vrlo važan segment tog prijateljstva. Danas sam ovdje da razgovaram s vašim poduzetnicima da vidim što još Hrvatska može ponuditi Makedoniji, ali i obrnuto. Zahvaljujući današnjem susretu, idemo u mjeru da Grad Bjelovar postane grad-prijatelj s jednim makedonskim gradom – rekao je Edmond Ademi.

Nakon sastanka u Gradu Bjelovaru, gosti iz Makedonije s gradskim su se čelnicima uputili ka Koestlinu – jednoj od najuspješnijih bjelovarskih tvrtki. Tamo su se upoznali s poviješću tvrtke, kao i njihovom proizvodnjom.

Tekst: Kristina Turković Lovrić
Fotografije: Kristina Turković Lovrić, Dubravka Dragičević i Koestlin d.d.

Powered by WordPress | Mag Design

Certifikati i statusi

Grad Bjelovar dobio status

ISO certifikat 9001:2008

BFC - certificiranje gradova s povoljnim poslovnim okruženjem

Strategija gospodarskog razvoja grada Bjelovara 2011.-2015. Proračun Grada Bjelovara za 2017. godinu – Vodič za građane


Strategija razvoja Grada Bjelovara 2016. - 2020.

Pregled realiziranih projekata – investicija Grada Bjelovara u razdoblju 2006. – 2016.

Grad - prijatelj djece

E-Poslovanje - priručnik za poduzetnike

WiFi Bjelovar

WiFi Bjelovar - Bežična mreža Grada Bjelovara

GEOPORTAL

Geoforum Grada Bjelovara

Bjelovar Maps - GIS preglednik

Kategorije

Pretraga po kategoriji

Pretraži kategorije

Zadnje objavljeno

Investicije i projekti

Investicije i projekti

Investicije i projekti Grada Bjelovara 2009. - 2012.

Investicijski vodič grada Bjelovara

Suradnje

Fakulteti

Fakulteti

Visoka tehnička škola u Bjelovaru

EFRI - Nastavni centar Bjelovar

Turizam

Turizam

Turistička zajednica Bilogora - Bjelovar

Pratite nas putem e-maila

Pratite nas putem e-maila

Primajte novosti s www.bjelovar.hr izravno na e-mail! Upišite svoju e-mail adresu:

Brzi izbor

Informacije

Grad Bjelovar - pristup informacijama

Pitajte Gradsku upravu

Pohvale i pritužbe na račun Gradske uprave

Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću

Slučajne fotografije

Gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec i njegove zamjenice Jasna Višnjević i Lidija Novosel te predsjednica Zajednice udruga u kulturi Grada Bjelovara Brankica Janči u petak su, 30. svibnja 2014. godine posjetili Caritas Vrhbosanske Nadbiskupije u Sarajevu te sudjelovali na humanitarnom koncertu "Djeca pomažu siromašnima" FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr Vanja Posavac, predsjednica Gradskog vijeća Grada Bjelovara, Antun Korušec, gradonačelnik Grada Bjelovara i Fredi Pali, načelnik Općine Velika Pisanica - Gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec potpisao ugovore sa susjednim općinama o pružanju protupožarne zaštite, 15. siječnja 2014., mala vijećnica Grada Bjelovara FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr Posjet Igraonici za romsku djecu, 24. travnja 2013. FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr Tiskovna konferencija o projektu 'Poticanja uređenja fasada i zamjene građevne stolarije na području grada Bjelovara', 21.prosinca 2011., ured gradonačelnika Grada Bjelovara FOTO: Branka Sobodić Okrugli stol i festival hrvatskih bibliobusa u Bjelovaru, 17. travnja 2015., Narodna knjižnica Petar Preradović Bjelovar FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr Svečano otvorenje 10. međunarodnog festivala dokumentarnog filma - DOKUart u Bjelovaru, 4. listopada 2015., Kulturni i multimedijski centar u Bjelovaru FOTO: Ljiljana Balažin www.bjelovar.hr

Brzi info

Grad Bjelovar
Trg Eugena Kvaternika 2
43000 Bjelovar
Telefon: +38543622000
Fax : +38543244615

Radno vrijeme za stranke:
Upravni odjeli i Tajništvo
8.00 - 13.00 sati
Upravni odjel za komunalne djelatnosti i uređenje prostora
7.30 - 12.00 sati

OIB: 18970641692
Matični broj: 02562154
ŽR: 2402006-1802400001
IBAN: HR4324020061802400001

http://goo.gl/maps/wNOxf