Održan Međunarodni pčelarski sajam – najveći u regiji

pcelarski-sajam-2017

Više od 150 izlagača iz Hrvatske i osam stranih zemalja, na oko 3200 četvornih metara izložbenog prostora ponudilo je široku paletu različitih vrsta meda, pčelinjih proizvoda i pčelarske opreme na Međunarodnom pčelarskom sajmu. Na Sajamskom prostoru Gudovac u sklopu Bjelovarskoga sajma, ta se manifestacija održava trinaesti put u organizaciji Bjelovarskoga sajma i Hrvatskog pčelarskog saveza, a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede.

Prvi dan sajma, u subotu, 11. veljače 2017., uz izlagače i mnoštvo posjetitelja na svečanom otvorenju prisustvovali su mnogi uzvanici – gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec, predsjednica Gradskoga vijeća Vanja Posavac, zamjenice gradonačelnika Jasna Višnjević i Lidija Novosel, bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima, predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza Vladimir Bilek, direktor Bjelovarskoga sajma Davorin Posavac, brojni saborski zastupnici, predstavnici institucija i ustanova. Sajam je posjetio i državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak, koji je i službeno otvorio 13. međunarodni pčelarski sajam te je tom prilikom dao potporu Bjelovarskom sajmu u organizaciji. Prisutnima se obratio i gradonačelnik Korušec istaknuvši važnost održavanja takvog specijaliziranog sajma, koji je najveći u državi, ali i regiji.

-       Međunarodni pčelarski sajam postao je navika i potreba građanki i građana grada Bjelovara, naše županije i Hrvatske, ali i cijele zainteresirane javnosti u okruženju – zemalja koje nas okružuju. Na sajmu je značajno zastupljena prodaja meda i proizvoda od meda, a i ove je godine sve oplemenjeno s izložbom vina i vinogradarske opreme. Sajam je i edukativnog karaktera i moramo biti svjesni da bez preuzimanja znanja, novih dostignuća i spoznaja u znanosti i struci nema razvoja i napretka. Zato je ovaj sajam koncepcijski sjajna priča i sigurno će uspjeti i svi će od njega imati koristi. Na području Bjelovara radi Pčelarska udruga Bilogora i Grad Bjelovar je dužan pomagati svojim pčelarima. Pomažemo kroz stručno usavršavanje, sredstvima osiguranima u proračunu za prihranu pčela, pomažemo osiguravanjem gradskog prostora za rad, bez naknade, ali i u nastupima na sajmovima. Manifestacijom Dani meda – pčelari svome gradu, koja će ove godine biti deseta, bjelovarski pčelari pokazuju koliko vole svoj grad, promoviraju pčelinje proizvode i, što je najvažnije, djeluju na naše najmlađe edukacijom kojom stječu nove prehrambene navike što je sjajno. Grad Bjelovar, u proračunu za nastupe svih obrtnika na sajmovima, za usavršavanje, certificiranje, ima 415 tisuća kuna koje dobiju svake godine ili preko Udruženja obrtnika ili izravno. Zadatak svih nas je promovirati med i pčelinje proizvode, kao zdravstveno-preventivne proizvode. Med moramo promovirati kao hranu, a pčelarstvu omogućiti uvjete da to bude zanimanje od kojega može dobro živjeti bar jedna obitelj. Stoga je važno i mijenjati prehrambene navike u ukupnoj populaciji stanovništva, a posebno kod vrtićke populacije, osnovnoškolske djece kao i srednjoškolske. Ovaj sajam ima široki dijapazon poruka koje šalje i siguran sam da će u tome i uspjeti, poručio je gradonačelnik Antun Korušec na svečanosti otvorenja Pčelarskoga sajma. 

U dva dana, koliko je najslađi sajam trajao, posjetitelji su mogli vidjeti inovacije u pčelarstvu, prisustvovati osam različitih stručnih predavanja, sudjelovati u natjecanju u izradi medenjaka i kuharskom showu, ali i degustirati med i pčelinje proizvode te vina od 40 vinara iz cijele Hrvatske i Mađarske.

Tekst i fotografije: Kristina Turković

Powered by WordPress | Mag Design

Certifikati i statusi

Grad Bjelovar dobio status

ISO certifikat 9001:2008

BFC - certificiranje gradova s povoljnim poslovnim okruženjem

Strategija gospodarskog razvoja grada Bjelovara 2011.-2015. Proračun Grada Bjelovara za 2016. godinu – Vodič za građane


Strategija razvoja Grada Bjelovara 2016. - 2020.

Pregled realiziranih projekata – investicija Grada Bjelovara u razdoblju 2006. – 2016.

Grad - prijatelj djece

E-Poslovanje - priručnik za poduzetnike

WiFi Bjelovar

WiFi Bjelovar - Bežična mreža Grada Bjelovara

GEOPORTAL

Geoforum Grada Bjelovara

Bjelovar Maps - GIS preglednik

Kategorije

Pretraga po kategoriji

Pretraži kategorije

Zadnje objavljeno

Investicije i projekti

Investicije i projekti

Investicije i projekti Grada Bjelovara 2009. - 2012.

Investicijski vodič grada Bjelovara

Suradnje

Fakulteti

Fakulteti

Visoka tehnička škola u Bjelovaru

EFRI - Nastavni centar Bjelovar

Turizam

Turizam

Turistička zajednica Bilogora - Bjelovar

Pratite nas putem e-maila

Pratite nas putem e-maila

Primajte novosti s www.bjelovar.hr izravno na e-mail! Upišite svoju e-mail adresu:

Brzi izbor

Informacije

Grad Bjelovar - pristup informacijama

Pitajte Gradsku upravu

Pohvale i pritužbe na račun Gradske uprave

Slučajne fotografije

Odana počast poginulim braniteljima, pripadnicima 105. bjelovarske brigade, u Slavonskom Brodu, 18. kolovoza 2016. FOTO: Grad Slavonski Brod Radna sjednica Povjerenstva za praćenje radova na izgradnji Učeničkog doma u Bjelovaru, 22. travnja 2014. FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr Na konstituirajućoj sjednici izabran novi saziv Dječjeg gradskog vijeća Grada Bjelovara, 23. studenoga 2015., velika vijećnica Grada Bjelovara FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr Svečanom sjednicom Gradskog vijeća obilježen Dan Grada Bjelovara i Dan bjelovarskih branitelja 2014., 29. rujna 2014. FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr Večer nacionalnih manjina 2015. u Bjelovaru postigla veliki uspjeh, 28. studenoga 2015., školsko-športska dvorana FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr 19. proljetni međunarodni sajam u Gudovcu, 1. – 3. travnja 2016., sajamski prostor u Gudovcu FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr

Brzi info

Grad Bjelovar
Trg Eugena Kvaternika 2
43000 Bjelovar
Telefon: +38543622000
Fax : +38543244615

Radno vrijeme za stranke:
Upravni odjeli i Tajništvo
8.00 - 13.00 sati
Upravni odjel za komunalne djelatnosti i uređenje prostora
7.30 - 12.00 sati

OIB: 18970641692
Matični broj: 02562154
ŽR: 2402006-1802400001
IBAN: HR4324020061802400001

http://goo.gl/maps/wNOxf