Spektakl na paviljonu – „Mozart u vrtu“

Najavljen kraj Bjelovarskog kulturnog ljeta sa Zagrebačkim koncertom mladih i njihovim spektaklom „Mozart u vrtu“, 29. kolovoza 2017., mala vijećnica Grada Bjelovara FOTO: Kristina Turković Lovrić www.bjelovar.hr

Bjelovarsko kulturno ljeto polako se privodi kraju. Sve završava u subotu, 2. rujna, sa Zagrebačkim orkestrom mladih i njihovim spektaklom „Mozart u vrtu“ koji na paviljonu počinje u 21 sat. Najavio je to gradonačelnik Dario Hrebak sa suradnicima te s dirigentom Zagrebačkog orkestra mladih Igorom Tatarevićem. Dugonajavljivani koncert u središtu grada u biti je umjetnički multimedijski performans na otvorenom.

Uz glazbu jednog od najpoznatijih skladatelja svih vremena, Zagrebački orkestar mladih dovodi i soliste: Petra Klasana na klaviru, sopranisticu Ivanu Duvnjak, kontratenora Marina Vitasa, te mezzosopranistice Nikolinu Zovko i Martinu Đurđević, našu poznatu Bjelovarčanku koja je, uz bjelovarskoga gradonačelnika Darija Hrebaka, i jedna od začetnika ideje za takav koncert na otvorenom. Uz njih, nastupit će i glumci Vedran Komerički kao Wolfgang Amadeus Mozart i Tena Pataky kao Maria Anna Nannerl Mozart, odnosno Mozartova sestra. Dramski skečevi uz glazbu zasigurno će Bjelovarčanima dočarati Mozartovo vrijeme. Projekt „Mozart u vrtu“, Zagrebački orkestar mladih osmislio je i pokrenuo prije šest godina. Na taj način željeli su slaviti Mozartovu glazbu i približiti je publici te u cijeli program uključiti i dramske skečeve, kostimirane nastupe te vizualno-svjetlosne efekte.

Otvoren prostor idealan je za takve koncerte jer se skladbe Wolfganga Amadeusa Mozarta vraćaju u prostor kojemu originalno i pripadaju - u vrt, odnosno u bjelovarskom slučaju na najveći europski kameni, glazbeni paviljon. Organizator je Grad Bjelovar, a u ostvarenju toga nesvakidašnjeg koncerta sudjeluje i HORKUD „Golub“ sa svojom baroknom sekcijom te Kulturni i multimedijski centar Bjelovar. U slučaju kiše, sve se seli u Dom kulture.

Možemo se pohvaliti činjenicom da su građani prepoznali naše napore da predstavimo grad kao grad kulture, prvenstveno grad glazbe. U dva mjeseca glazbe je bilo na svakom koraku i prilagođena je bila za svačiji ukus. Nastupila su i poznata imena poput Tomislava Golubana, Emine Arapović, tamburaškog sastava Dangube, puno domaćih snaga – bjelovarskih bendova, ali i gosti izvan hrvatskih granica poput trija Cedric Hanriot iz Francuske. Dakle, za svakoga ponešto, od tamburaša i kulturno-umjetničkih društava do bluesa i rocka, a sve završavamo sa spektaklom, s koncertom klasične glazbe, istaknuo je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak te je tom prilikom naglasio kako je plan za manifestacije poput Bjelovarskoga kulturnog ljeta svake godine u proračunu staviti koju kunu više jer bez toga nema ni dobroga programa.

Dan uoči Mozarta u vrtu, u petak, 1. rujna, organizirana je Večer s bjelovarskim lađarima. Nakon što su osvojili 2.mjesto na ovogodišnjem Maratonu lađa, ekipa Argonauta družit će se s građanima i ispričati im cijelu svoju lađarsku priču. U tome će im se pridružiti i ostale tri bjelovarske ekipe – Argo 2, Šumari i ženska ekipa Nereide. Sve će začiniti i voditelj Mario Mađerac te zanimljivi, najljepši kadrovi s ovogodišnje utrke.

Podsjetimo, Bjelovarsko kulturno ljeto počelo je 30. lipnja i u dva mjeseca odrađeno je oko 70 događanja, od čega je bilo 40-ak koncerata. Brojke se još zbrajaju, ali procjena je da će ovogodišnja manifestacija stajati oko 100 tisuća kuna.

TEKST I FOTOGRAFIJE: Kristina Turković Lovrić

Powered by WordPress | Mag Design

Certifikati i statusi

Grad Bjelovar dobio status

ISO certifikat 9001:2008

BFC - certificiranje gradova s povoljnim poslovnim okruženjem

Strategija gospodarskog razvoja grada Bjelovara 2011.-2015. Proračun Grada Bjelovara za 2017. godinu – Vodič za građane


Strategija razvoja Grada Bjelovara 2016. - 2020.

Pregled realiziranih projekata – investicija Grada Bjelovara u razdoblju 2006. – 2016.

Grad - prijatelj djece

E-Poslovanje - priručnik za poduzetnike

WiFi Bjelovar

WiFi Bjelovar - Bežična mreža Grada Bjelovara

GEOPORTAL

Geoforum Grada Bjelovara

Bjelovar Maps - GIS preglednik

Kategorije

Pretraga po kategoriji

Pretraži kategorije

Zadnje objavljeno

Investicije i projekti

Investicije i projekti

Investicije i projekti Grada Bjelovara 2009. - 2012.

Investicijski vodič grada Bjelovara

Suradnje

Fakulteti

Fakulteti

Visoka tehnička škola u Bjelovaru

EFRI - Nastavni centar Bjelovar

Turizam

Turizam

Turistička zajednica Bilogora - Bjelovar

Pratite nas putem e-maila

Pratite nas putem e-maila

Primajte novosti s www.bjelovar.hr izravno na e-mail! Upišite svoju e-mail adresu:

Brzi izbor

Informacije

Grad Bjelovar - pristup informacijama

Pitajte Gradsku upravu

Pohvale i pritužbe na račun Gradske uprave

Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću

Slučajne fotografije

Konferencija za novinare o izvršenim programima Zajednice udruga u kulturi Grada Bjelovara u 2012. godini te planiranim programima u 2013. godini, 4. veljače 2013., mala vijećnica Grada Bjelovara FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr Mnoga događanja na Terezijani 2017. u Bjelovaru, 15. - 18. lipnja 2017. FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr Otvorena izložba ručnih radova članica bjelovarske podružnice Sindikata umirovljenika Hrvatske, 8. ožujka 2016., Kulturni i multimedijski centar Bjelovar FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr Na prekrasnom obnovljenom bjelovarskom paviljonu u petak je, 1. srpnja 2016. godine, službeno otvoreno Bjelovarsko kulturno ljeto 2016.  FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr Ustanova Suvenir Arbor otvorila trgovinu u gradskom poslovnom prostoru, 18. listopada 2012., prizemlje Gradske uprave Grada Bjelovara FOTO: Dubravka Dragičević Gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec potpisao Ugovore o korištenju stipendija s dvadeset četiri studenta s područja Grada Bjelovara, 7. siječnja 2016., velika vijećnica Grada Bjelovara FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr

Brzi info

Grad Bjelovar
Trg Eugena Kvaternika 2
43000 Bjelovar
Telefon: +38543622000
Fax : +38543244615

Radno vrijeme za stranke:
Upravni odjeli i Tajništvo
8.00 - 13.00 sati
Upravni odjel za komunalne djelatnosti i uređenje prostora
7.30 - 12.00 sati

OIB: 18970641692
Matični broj: 02562154
ŽR: 2402006-1802400001
IBAN: HR4324020061802400001

http://goo.gl/maps/wNOxf