Terezijana nudi program za sve naraštaje

terezijana-najava-2017
Terezijana - tradicionalna turistička, kulturna i zabavna manifestacija, koja će 22. godinu zaredom zabavljati Bjelovarčane, trajat će od 16. do 18. lipnja 2017. Prijašnje dvije godine bila je raspoređena na više vikenda u lipnju, no ove se godine vraća svojem početnom obliku te će sva događanja biti koncentrirana ipak na samo jedan vikend. O događanjima na toj manifestaciji javnost su na konferenciji za novinare u četvrtak, 25. svibnja 2017., izvijestili zamjenica bjelovarskoga gradonačelnika Lidija Novosel, direktorica Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar Ana Kelek, zapovjednik Povijesne postrojbe Bjelovarski graničari husari 1756. Josip Trogrlić i viši referent za kulturu Grada Bjelovara Tvrtko Hopek, a prisutni su bili i pročelnik za društvene djelatnosti Grada Milan Mateković te Đuro Kličko, član Povijesne postrojbe Bjelovarski graničari husari 1756.
 
-      Pripremljeno je mnogo događanja za samu Terezijanu, ali i uoči Terezijane te vikend prije. Bit će i dječjih programa, koncerata, sportskih aktivnosti, svega što naše građane može zanimati. Ono što nam je posebno drago je što je nastavljena tradicija scenskog prikaza dolaska carice Marije Terezije u naš grad gdje je važnu ulogu dobila naša Povijesna postrojba Bjelovarski graničari husari 1756., koji će uz svoje snage imati i goste iz Mađarske. Imamo dobru suradnju s mađarskim husarima i oni će doći i upotpuniti Terezijanu. Napominjem kako je program Terezijane usuglašen s članovima Turističkog vijeća Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar te je i terminski usklađen kako se ne bi preklapao s manifestacijama u susjednim gradovima. Grad Bjelovar glavni je pokrovitelj bjelovarske manifestacije s 220 tisuća kuna, dok će cijela Terezijana stajati oko 300 tisuća kuna, rekla je zamjenica Novosel najavljujući najveću gradsku manifestaciju.
 
Direktorica Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar Ana Kelek predstavila je cijeli program manifestacije te je, također, istaknula scenski prikaz dolaska carice, koji je ove godine pomalo dorađen. Naime, bit će uprizoren i svečani bal u povodu caričina dolaska uz HORKUD Golub i naše husare, a sve će se odvijati na pozornici ispred Gradskog muzeja. Najavila je koncerte S.A.R.S.-a, Jelene Radan, grupe Vigor, klape Intrade i Tomislava Bralića te domaćih snaga, bjelovarske grupe Les na čelu s vokalom Tvrtkom Hopekom.
Na Terezijani će svatko pronaći ponešto za sebe – od dječjih predstava, žonglerske skupine, likovne radionice „Moj grad u boji“ koje su pokrenuli studenti zagrebačke Likovne akademije, biciklistička utrka za najmlađe na biciklima bez pedala NOGOgur-CIKLOfur i dječjeg festivala „Djeca, radost, pjesma“ do štandova s domaćim proizvodima i suvenirima. Treba spomenuti i već poznati događaj pod nazivom „43 jam“ koji je namijenjen onima koji vole urbanu glazbu i grafite. Održat će se na Gradskom bazenu dva dana zaredom, a u sklopu događaja u Bjelovar će doći i 20 grafitera iz cijele Europe koji će obojati pet gradskih pročelja.
Uz sve to, Turistička zajednica odlučila je još i zagrijati građane za kulturom i zabavom bogat vikend. Uoči Terezijane, u četvrtak 15. svibnja, kada je i blagdan Tijelova, organizirana je Terezijana plus. U vikend će nas uvesti Dixieland band Bjelovar i Vojo Šiljak koncertom u spomen na našeg poznatog pjevača i Bjelovarčanina Ivu Robića, a nakon toga zasvirat će i Bosutski bećari.
Dobra najava svega bit će i vikend ranije koji će proteći u znaku sporta i rekreacije. U nedjelju, 11. lipnja 2017., održat će se biciklistički maraton XCM Terezijaner te 2. sajam airsofta pokraj paviljona u središtu grada.
 
 
Tekst: Kristina Turković Lovrić
Fotografije: Dubravka Dragičević
 
 
 

Powered by WordPress | Mag Design

Certifikati i statusi

Grad Bjelovar dobio status

ISO certifikat 9001:2008

BFC - certificiranje gradova s povoljnim poslovnim okruženjem

Strategija gospodarskog razvoja grada Bjelovara 2011.-2015. Proračun Grada Bjelovara za 2016. godinu – Vodič za građane


Strategija razvoja Grada Bjelovara 2016. - 2020.

Pregled realiziranih projekata – investicija Grada Bjelovara u razdoblju 2006. – 2016.

Grad - prijatelj djece

E-Poslovanje - priručnik za poduzetnike

WiFi Bjelovar

WiFi Bjelovar - Bežična mreža Grada Bjelovara

GEOPORTAL

Geoforum Grada Bjelovara

Bjelovar Maps - GIS preglednik

Kategorije

Pretraga po kategoriji

Pretraži kategorije

Zadnje objavljeno

Investicije i projekti

Investicije i projekti

Investicije i projekti Grada Bjelovara 2009. - 2012.

Investicijski vodič grada Bjelovara

Suradnje

Fakulteti

Fakulteti

Visoka tehnička škola u Bjelovaru

EFRI - Nastavni centar Bjelovar

Turizam

Turizam

Turistička zajednica Bilogora - Bjelovar

Pratite nas putem e-maila

Pratite nas putem e-maila

Primajte novosti s www.bjelovar.hr izravno na e-mail! Upišite svoju e-mail adresu:

Brzi izbor

Informacije

Grad Bjelovar - pristup informacijama

Pitajte Gradsku upravu

Pohvale i pritužbe na račun Gradske uprave

Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću

Slučajne fotografije

Otvoren prvi MLJEKOMAT u Bjelovaru Učenici Komercijalne i trgovačke škole posjetili Gradsku upravu Grada Bjelovara, 27. travnja 2015., velika vijećnica Grada Bjelovara FOTO: Ljiljana Balažin www.bjelovar.hr Konferencija za novinare o izgradnji nogostupa na Križevačkoj cesti i dijelu Klokočevca Svečani doček bjelovarskih Argonauta, prvaka 19. Maratona lađa, 15. kolovoza 2016. FOTO: Štefan Brajković Pokazna vježba tijekom Dana otvorenih vrata u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Bjelovara 2016. na koju su došli mališani iz Dječjeg vrtića Bjelovar, a prisustvovali su i gradonačelnik Bjelovara Antun Korušec te njegove zamjenice Lidija Novosel i Jasna Višnjević, 19. svibnja 2016. FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr Svečano otvoreni 14. Dani češke kulture u Bjelovaru „Svome gradu za 260 godina“, 22. svibnja 2016., Kulturni i multimedijalni centar u Bjelovaru FOTO: Ljiljana Balažin www.bjelovar.hr

Brzi info

Grad Bjelovar
Trg Eugena Kvaternika 2
43000 Bjelovar
Telefon: +38543622000
Fax : +38543244615

Radno vrijeme za stranke:
Upravni odjeli i Tajništvo
8.00 - 13.00 sati
Upravni odjel za komunalne djelatnosti i uređenje prostora
7.30 - 12.00 sati

OIB: 18970641692
Matični broj: 02562154
ŽR: 2402006-1802400001
IBAN: HR4324020061802400001

http://goo.gl/maps/wNOxf