Uskoro počinje 7. Komedija fest

Na tiskovnoj konferenciji najavljena manifestacija Komedija fest koji počinje u petak, 15. rujna, u 20 sati u Bjelovarskom kazalištu, 12. rujna 2017-, mala vijećnica Grada Bjelovara FOTO: Kristina Turković Lovrić www.bjelovar.hr

U našem gradu u petak, 15. rujna, u 20 sati u Bjelovarskom kazalištu počinje manifestacija pod nazivom Komedija fest. Otvorit će ga predstava "Punjena ptica" KUU-a Seljačka sloga iz Nedelišća. S tim su u utorak, 12. rujna 2017., javnost na konferenciji za novinare upoznale zamjenica gradonačelnika Valna Bastijančić Erjavec i voditeljica Bjelovarskoga kazališta, ujedno i selektorica festivala, Maja Margareta Fabičević, a pridružio im se i naš poznati lutkar Goran Smoljanović. Festival, na kojemu će se predstaviti amaterska kazališta, trajat će dva vikenda, završno s 24. rujnom kada će ga zatvoriti domaćini, Bjelovarsko kazalište, koje je izvan konkurencije festivala, s njihovom već poznatom predstavom Sutra pripada meni?

Grad Bjelovar podržava ovakve manifestacije i podržavat će ih i u budućnosti. Uz bjelovarske odjeke kazališta, kao festival profesionalnoga kazališta, imati i jedan kazališni amaterski festival, veliko je bogatstvo za naš grad i kulturu našega grada. Time pokazujemo da potičemo i one koji se ne bave profesionalno umjetnošću, da budu kreativni, da izlažu svoje ideje, da nauče nešto novo i, naravno, da se zabavljaju. Moram napomenuti kako ove godine Bjelovarsko kazalište slavi svoj veliki rođendan – 20 godina! Tako će Komedija fest biti izvrsna prilika za svojevrsnu proslavu. Čestitam svima u kazalištu koji su radili na predstavama, pomagali da se one odrade, smišljali, glumili, pjevali, plesali ili što god je bilo potrebno da se odradi posao na zadovoljstvo i kazališta i publike. Još jednom posebna zahvala Maji Fabičević na trudu i promicanju kazališne umjetnosti, posebice među mladima, i čestitam joj na nedavno primljenom priznanju u Slavonskom Brodu za svesrdan i predan rad s mladima na području kazališne umjetnosti što je samo jedna od nagrada u nizu i dovoljno govori o angažmanu i kvaliteti voditeljice našega kazališta – rekla je zamjenica gradonačelnika Valna Bastijančić Erjavec.

Maja Margareta Fabičević zahvalila je Gradu Bjelovaru na potpori koju godinama daje Bjelovarskom kazalištu, kao i na potpori za predstojeći festival gdje će se predstaviti sedam kazališnih skupina iz RH i jedna inozemna sa svojim izvrsnim komedijama. Istaknula je i kako festival ima natjecateljski karakter, a nagrade će dodjeljivati prosudbeno povjerenstvo, ali i publika.

Ideja Komedija festa je, da amaterska kazališta sa svojim odličnim predstavama imaju priliku igrati i za to biti nagrađeni, naime u RH djeluje otprilike 180 amaterskih kazališta prijavljenih u Sabor kulture RH, većina njih odigra svoje predstave dva do tri puta. Među njima ima nekolicina predstava koje zaslužuju biti gledane puno puta pred što većem brojem publike, tako da festivali kao što je i Komedija fest imaju svrhu popularizacije kazališnog amaterizma. Zašto smo se ograničili na komedije? Zato što je publici potrebno smijeha i zabave, a kroz smijeh i zabavu provuku se vrlo često ozbiljne, važne i snažne teme na puno pitkiji i prihvatljiviji način od drama. Svi mi proživljavamo neke svoje životne drame, pa nam izvrsne komedije dođu kao lijek – smatra selektorica festivala Maja Fabičević.

Komedija fest održava se ovaj vikend 15., 16., i 17. rujna te sljedeći, počevši s četvrtkom 21. rujna. Sve završava 24. rujna kada će se Bjelovarsko kazalište domaćom predstavom „Sutra pripada meni?“ oprostiti od jednog od do sada najboljih naraštaja glumaca koji kreću na fakultet.

Ulaznice za predstave prodaju se u kućici na korzu ili na ulazu u kazalište. Za večernje izvedbe stoje 15, a za predstave za djecu 10 kuna. Sve predstave su u Bjelovarskom kazalištu i počinju u 20 sati.

Tekst i fotografije: Kristina Turković Lovrić

Powered by WordPress | Mag Design

Certifikati i statusi

Grad Bjelovar dobio status

ISO certifikat 9001:2008

BFC - certificiranje gradova s povoljnim poslovnim okruženjem

Strategija gospodarskog razvoja grada Bjelovara 2011.-2015. Proračun Grada Bjelovara za 2017. godinu – Vodič za građane


Strategija razvoja Grada Bjelovara 2016. - 2020.

Pregled realiziranih projekata – investicija Grada Bjelovara u razdoblju 2006. – 2016.

Grad - prijatelj djece

E-Poslovanje - priručnik za poduzetnike

WiFi Bjelovar

WiFi Bjelovar - Bežična mreža Grada Bjelovara

GEOPORTAL

Geoforum Grada Bjelovara

Bjelovar Maps - GIS preglednik

Kategorije

Pretraga po kategoriji

Pretraži kategorije

Zadnje objavljeno

Investicije i projekti

Investicije i projekti

Investicije i projekti Grada Bjelovara 2009. - 2012.

Investicijski vodič grada Bjelovara

Suradnje

Fakulteti

Fakulteti

Visoka tehnička škola u Bjelovaru

EFRI - Nastavni centar Bjelovar

Turizam

Turizam

Turistička zajednica Bilogora - Bjelovar

Pratite nas putem e-maila

Pratite nas putem e-maila

Primajte novosti s www.bjelovar.hr izravno na e-mail! Upišite svoju e-mail adresu:

Brzi izbor

Informacije

Grad Bjelovar - pristup informacijama

Pitajte Gradsku upravu

Pohvale i pritužbe na račun Gradske uprave

Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću

Slučajne fotografije

opg-salaj-konferencija-bjelovarski-sajam-18 Završna konferencija projekta Gradonačelnik Antun Korušec mališanima čitao priče u parku, 27. kolovoza 2016., središnji gradski park u Bjelovaru FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr Završna konferencija projekta "Lokalna partnerstva za zapošljavanje - faza 3" Obilježavanje Dana Grada Bjelovara i Dana bjelovarskih branitelja 2011. 8. večer nacionalnih manjina u Bjelovaru, 29. studenoga 2014., Å¡kolsko-sportska dvorana www.bjelovar.hr

Brzi info

Grad Bjelovar
Trg Eugena Kvaternika 2
43000 Bjelovar
Telefon: +38543622000
Fax : +38543244615

Radno vrijeme za stranke:
Upravni odjeli i Tajništvo
8.00 - 13.00 sati
Upravni odjel za komunalne djelatnosti i uređenje prostora
7.30 - 12.00 sati

OIB: 18970641692
Matični broj: 02562154
ŽR: 2402006-1802400001
IBAN: HR4324020061802400001

http://goo.gl/maps/wNOxf