Grad Bjelovar prvi u Hrvatskoj dobio međunarodni BFC certifikat – dodjela certifikata

Dodjela međunarodnog BFC certifikata kojeg je Grad Bjelovar dobio kao prvi grad u Hrvatskoj, 12.06.2013., Hotelu Westin u Zagrebu FOTO: Poslovni park Bjelovar Lora d.o.o.

U srijedu, 12.06.2013. godine u Zagrebu u hotelu Westin održan je II. Regionalni kongres i svečanost dodjele certifikata prvim gradovima iz projekta “Povoljnog poslovnog okruženja u jugoistočnoj Europi” (“Business Friendly Environment in South-East Europe – BFC SEE”) na kojem su se okupili politički i gospodarski lideri iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Srbije.

U prvom dijelu kongresa na kojem je sudjelovao i ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, kao i predstavnici ostalih država učesnica u projektu, govorio se o izazovima i mogućnostima lokalnog gospodarskog razvoja i suradnje u okviru CEFTA regije imajući u vidu predstojeće pristupanje Hrvatske EU.

Izazovi i mogućnosti lokalnog gospodarskog razvoja i suradnje u okviru CEFTA regije - Dodjela međunarodnog BFC certifikata kojeg je Grad Bjelovar dobio kao prvi grad u Hrvatskoj, 12.06.2013., Hotelu Westin u Zagrebu FOTO: Poslovni park Bjelovar Lora d.o.o.
Panel: Izazovi i mogućnosti lokalnog gospodarskog razvoja i suradnje u okviru CEFTA regije

U drugom dijelu kongresa, u panel forumu sudjelovali su prvi dobitnici certifikata o povoljnom poslovnom okruženju u skladu sa regionalnim standardom,  što su u RH stekli gradovi Bjelovar i Ivanec.  Kako je Bjelovar prepoznat kao grad u kojem se najbrže dolazi do dozvola za gradnju, gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec govorio je o značaju dobivanja BFC Certifikata koji označava uspostavljenu pozitivnu poduzetničku klimu. Naglasio je da je Bjelovar ovime potvrdio kako je uvjerljiv i pouzdan partner investitorima i kako se očekuje da će ovaj certifikat olakšati promociju  u privlačenju novih investicija.

Heri Bezić, dekan Ekonomskog fakulteta u Rijeci, Antun Korušec, gradonačelnik Grada Bjelovara, Adela Zobundžija, direktorica Poslovnog parka Bjelovar LORA d.o.o., Milorad Batinić, gradonačelnik Grada Ivanca i Saša Drezgić, profesor na Ekonomskom fakultetu u Rijeci - Dodjela međunarodnog BFC certifikata kojeg je Grad Bjelovar dobio kao prvi grad u Hrvatskoj, 12.06.2013., Hotel Westin u Zagrebu FOTO: Poslovni park Bjelovar Lora d.o.o.
Heri Bezić, dekan Ekonomskog fakulteta u Rijeci, Antun Korušec, gradonačelnik Grada Bjelovara, Adela Zobundžija, direktorica Poslovnog parka Bjelovar LORA d.o.o., Milorad Batinić, gradonačelnik Grada Ivanca i Saša Drezgić, profesor na Ekonomskom fakultetu u Rijeci

U konkurenciji od 18 općina i gradova iz regije JI Europe, osim dva grada iz Hrvatske ovaj međunarodni certifikat dobili su Prijedor i Sanski Most (BiH), općine Ruma i Pirot (Srbija) te Veles i Strumica iz Makedonije. Gradove i općine predstavljali su njihovi gradonačelnici i načelnici, a certifikate istima svečano su uručili visoki dužnosnici, predstavnici zemalja Hrvatske, BIH, Makedonije i Srbije.

Kongres su organizirali Ekonomski fakultet u Rijeci, Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj iz Beograda (NALED) i GIZ Otvoreni regionalni fond za modernizaciju općina koji je ujedno i financirao provedbu ovog projekta.

TEKST  I FOTO: Poslovni park Bjelovar Lora d.o.o.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content