Najavljeni 6. dani meda u Bjelovaru “Pčelari gradu Bjelovaru”

Predsjednik Pčelarske udruge "Bilogora" Bjelovar Milan Jantolek, Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs, gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec i direktor Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar Antun Turčić - Najavljeni 6. dani meda u Bjelovaru "Pčelari gradu Bjelovaru", 23. listopada 2013. FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr

U srijedu, 23. listopada 2013. godine održana je konferencija za novinare gdje su najavljeni 6. dani meda u Bjelovaru.

Na konferenciji su sudjelovali Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs, gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec, direktor Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar Antun Turčić i predsjednik Pčelarske udruge “Bilogora” Bjelovar Milan Jantolek.

Pčelarska udruga “Bilogora” Bjelovar organizira u petak i subotu, 25. i 26. listopada 2013. godine u Bjelovaru 6. dane meda, pod nazivom Pčelari gradu Bjelovaru. Manifestacija je to pod pokroviteljstvom Grada Bjelovara.

Predsjednik Udruge Milan Jantolek govorio je o svojoj Udruzi koja broji oko 150 članova s 12.000 košnica te o programu manifestacije. Središnji program se održava na Trgu Eugena Kvaternika kod paviljona. Na postavljenim štandovima građani će moći degustirati i kupovati pčelarske proizvode i kolače. Sudjeluju pčelarske udruge Bjelovarsko-bilogorske županije i pčelari iz susjednih županija. U sklopu manifestacije održat će se i dva predavanja za pčelare u velikoj sali Županijske komore Bjelovar. Prvo predavanje imat će Igor Petrović na temu Profitabilno pčelarenje, a drugo Ivana Tlak Gajger (sa zagrebačkog Veterinarskog fakulteta) na temu Prikaz značajnih bolesti pčela. Predavanja o pčelarstvu održat će se i u osnovnim školama, a i najmlađi Bjelovarčani, djeca vrtićke dobi, organizirano će posjetiti središnji park i kušati med na štandovima. Događanje će biti popraćeno i kulturno umjetničkim programom kod paviljona.

Svi sudionici konferencije slažu se da je važno informirati i poticati građane na upotrebu pčelinjih proizvoda i raditi na očuvanju prirodnog okoliša, a gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec je i dodao da je Grad Bjelovar dodijelio Pčelarskoj udruzi Bilogora Bjelovar prostor za rad u centru udruga u Masarykovoj 8, i da je Udruzi, za organizaciju Dana meda i redovan rad, doznačeno deset tisuća kuna.

Program dvodnevnog događanja možete vidjeti ovdje: Program – 6. dani meda u Bjelovaru “Pčelari gradu Bjelovaru”

Ljiljana Balažin
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content