Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Obilježavanje 6. obljetnice Info-centra policije za prevenciju

U srijedu, 4. srpnja u Bjelovaru, u prostorijama Informativnog centra Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske u zgradi Gradske uprave, održana je konferencija za novinare povodom obilježavanja 6. godišnjice otvaranja Informativnog centra. Na konferenciji su bili nazočni načelnik PU bjelovarsko-bilogorske Jakob Bukvić, zamjenik načelnika PU Hamdija Mašinović, načelnik Odjela policije Dražen Prapotnik, načelnik PP Bjelovar Žarko Čanađija, gradonačelnik Bjelovara Antun Korušec i zamjenica gradonačelnika i predsjednica Vijeća za prevenciju Grada Bjelovara Đurđica Ištef Benšić.

Info-centar je rezultat suradnje  Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, Policijske postaje Bjelovar i Grada Bjelovara. Osnovna ideja je da postoji mjesto izvan prostorija Policijske uprave na koje se građani neće ustručavati doći i obratiti se policijskim službenicima za pomoć, savjetovanje ili pak pružiti korisne informacije o kaznenim djelima ili prekršajima.

Gradonačelnik Antun Korušec se zahvalio Informativnom centru kao gradonačelnik Grada Bjelovara i kao građanin te istaknuo kako je Grad Bjelovar prepoznao važnost suradnje. Rekao je da su Grad Bjelovar i Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska razbili pogrešno mišljenje kako je policija odgovorna za sav kriminal te kako svi  zajedno trebamo uočiti probleme i reagirati na njih. Posebno je naglasio važnost preventivnih programa i želje za rješavanjem problema koji zajedno daju sjajne rezultate. Na kraju je čestitao Info-centru na dosadašnjem radu te obećao daljnju logističku i financijsku suradnju u realizaciji daljnjih projekata.

Ljiljana Balažin i Inka Ševerdija
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content