KNJIŽNICA NABAVILA NOVI BIBLIOBUS – OBILAZIT ĆE 48 STAJALIŠTA IZVAN BJELOVARA

U sklopu projekta „Moja putujuća knjižnica“ Narodna knjižnica „Petar Preradović“ Bjelovar nabavila je novo vozilo bibliobusne službe, kojega je obišao i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak. Bibliobus, koji ima nosivost za 2000 svezaka knjiga te je suvremeno opremljen, vrijedan je 137.434,46 €.

Novo vozilo će omogućiti veći broj dana provedenih na terenu, ali i odlazak na dva nova mjesta – u dječje vrtiće u Gudovcu i Velikom Trojstvu. Sve skupa, riječ je o 4️⃣8️⃣ stajališta????koja će obilaziti novi Bibilobus.

Bibliobusna služba unutar Knjižnice postoji 5️⃣1️⃣ godinu. Stari Bibiliobus, kažu, napunio je 2️⃣0️⃣ godina, a hoće li ga prodati ili iskoristiti za neke druge projekte u Knjižnici još nisu odlučili, objašnjava ravnateljica Vjeruška Štivić.

Inače, Narodna knjižnica „Petar Preradović“ Bjelovar je nositelj projekta „Moja putujuća knjižnica“, a partner je Grad Bjelovar. Ukupna vrijednost projekta, unutar kojega će se u Bibliobusu provoditi tri aktivnosti za različite vrste korisnika u ruralnim područjima, je 248.183,69 €. Europska unija osigurala je 210.956,14 €, dok je Ministarstvo kulture i medija izdvojilo 37.227,55 €.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content