U Bjelovaru održana petnaesta nacionalna akcija Kupujmo hrvatsko

Kupujmo hrvatsko, 12. svibnja 2012., gradski Korzo u Bjelovaru FOTO: Ljiljana Balažin

Već petnaest godina za redom Hrvatska gospodarska komora provodi u dvadesetak gradova diljem Hrvatske nacionalnu akciju Kupujmo hrvatsko. Zadnje dvije godine u sklopu akcije Kupujmo hrvatsko održava se i akcija Vrijedne ruke kojom se promoviraju domaći proizvođači koji svojim „rukama“, znanjem i umijećem pridonose razvoju različitosti hrvatskog gospodarstva.

U subotu, 12. svibnja 2012. godine akcija je prvo krenula u Bjelovaru, a do sredine rujna akciju će provoditi još dvadesetak gradova.

Na gradskom Korzu, uz glazbu i ples, izlagalo je 120 izlagača iz raznih krajeva Hrvatske koji su promovirali kvalitetne domaće proizvode, sa znakom Izvorno hrvatsko i Hrvatska kvaliteta. Na svečanom otvorenju predsjednik Županijske komore Bjelovar Zlatko Kufner rekao je da je cilj akcije potaći kupnju kvalitetnih hrvatskih proizvoda kako bi se pridonijelo povećanju ukupne konkurentnosti hrvatskog gospodarstva te očuvao nacionalni identitet.

Gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec, uz pozdrave i dobrodošlicu, naglasio je važnost poticanja poljoprivrednika i malog poduzetnika kako bi se probili na tržište. Grad Bjelovar već niz godina provodi aktivne gospodarske mjere za jačanje poduzetništva i poljoprivrede kroz razne poticaje i povoljne kredite. Time ih se nastoji usmjeriti i podržati da kvalitetom i ponudom svojih proizvoda zadovolje zahtjevno tržište.

Ljiljana Balažin
FOTO: Ljiljana Balažin

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content