Izgradnja vodoopskrbne mreže na području Bjelovara u 2011. i 2012. godini

Konferencija za novinare o izgrađenoj vodovodnoj mreži Grada Bjelovara jug-istok u 2011. godini, 3. srpnja 2012., Malo Korenovo FOTO: Dubravka Dragičević

Gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec održao je u utorak, 3. srpnja 2012. godine u Malom Korenovu konferenciju za novinare o izgrađenoj vodovodnoj mreži Grada Bjelovara jug-istok u 2011. godini, izgrađenoj vodovodnoj mreži u razdoblju od siječanja do lipnja 2012. godine i planu izgradnje vodovodne mreže u razdoblju od srpanja do prosinca 2012. godine.

Gradonačelnik Antun Korušec je rekao kako je krajem 2011. godine izgrađeno 5.864,00 m vodovodne mreže u Galovcu za koje slijedi  tehnički pregled, a građani već mogu pripremiti dokumentaciju za priključak. Nadalje, u Brezovcu i Novim Pavljanima tehnički pregled je već proveden, a 29.2.2012. godine je dana uporabna dozvola za vodovod. Ukupno je na relaciji  Brezovac – Novi Pavljani – Galovac izgrađeno 12.759 m vodovodne mreže čija je vrijednost 2.5 milijuna kuna. U prvoj polovici 2012. godine izgrađeno je još 4.487 m vodovoda na području grada Bjelovara u što je  uloženo 834.000 kuna. Brojne investicije se nastavljaju pa je tako za drugu polovicu ove godine u planu izgradnja još 5.175 m vodovodnog sustava. Nakon toga će ostati oko 55 km neizgrađene vodovodne mreže koje Grad Bjelovar u suradnji s Komunalcem d.o.o. planira izgraditi kroz naredne tri godine čime bi sva naselja Grada Bjelovara imala izgrađenu vodovodnu mrežu. Također, gradonačelnik je istaknuo kako je s Ministarstvom regionalnog razvoja potpisan Ugovor izgradnji „Linije mulja“ na pročistaču otpadnih voda što je posljednji potencijalni ekološki problem Grada Bjelovara. Isto tako, naglasio je kako je Grad Bjelovar snizio cijenu priključka na kanalizaciju i vodovodnu mrežu zbog čega je broj priključaka u prvoj polovici ove godine veći od ukupnog broja priključaka za čitavu 2011. godinu.

Gradonačelnik je na kraju naglasio kako se izgradnjom vodovodne mreže značajno podiže standard u komunalnoj infrastrukturi te se omogućuje svim građanima korištenje zdravstveno ispravne vode, a korištenje bunarske vode postaje samo alternativno rješenje. Osim toga, na ovaj način se stvaraju uvjeti za razvoj obrtništva, poduzetništva i gospodarstva i u prigradskim naseljima.

Ljiljana Balažin i Inka Ševerdija
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content