Ministar Radovan Fuchs u Bjelovaru

Izgradnja novog učeničkog doma u Bjelovaru, jedne od najvažnijih investicija u školstvu ovog kraja, počinje slijedeće godine, nakon izbora izvoditelja radova javnim natječajem. Potvrdio je to ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs u petak, 19. studenoga 2010. godine prilikom svoje posjete Gradu Bjelovaru.

Ministar je sa saborskim zastupnicama Đurđom Adlešič i Karmelom Caparin, predstavnicima Grada Bjelovara, na čelu s gradonačelnikom Antunom Korušcem, te bjelovarsko-bilogorskim županom Miroslavom Čačijom i suradnicima obišao lokaciju namijenjenu izgradnji novoga doma. Delegacija je na kraju posjetila Dom učenika srednjih škola u Bjelovaru. Tu je ministar Radovan Fuchs potvrdio da je u državnom proračunu za iduću godinu osigurano pet milijuna kuna za početak izgradnje učeničkog doma u Bjelovaru te da se planira izdvojiti još deset u 2012. godini i u 2013. godini još osam milijuna kuna. Ukupna investicija novoga doma s 240 ležaja i popratnih sadržaja iznosi 45 milijuna kuna, te će ostatak izdvojiti Grad Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorska županija.

U Bjelovaru postoji tek jedan učenički dom čiji su smještajni kapaciteti već godinama daleko ispod potreba. Prerastanjem Bjelovara u veleučilišni grad u kojem 1571 student pohađa studij ekonomije riječkog i zagrebačkog ekonomskog fakulteta, studij Mehatronike kao i studij Sestrinstva na Visokoj tehničkoj školi, prije više se godine ukazala potreba za gradnjom smještajnih kapaciteta za učenike i studente iz drugih krajeva Hrvatske koji se školuju u Bjelovaru. Prepoznavši tu potrebu Grad Bjelovar je osigurao zemljište i izradio potrebnu dokumentaciju u vrijednosti 7,8 milijuna kuna, pojasnio je gradonačelnik Antun Korušec. Nije izostala ni preporuka bjelovarskim poduzetnicima da se dobro pripreme za javne natječaje i da budu konkurentni u svojim ponudama te da iskoriste šansu dobivanja posla na ovom, velikom i značajnom projektu čija će izgradnja trajati nekoliko godina.

Ljiljana Balažin
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content