U sklopu Dječjega tjedna, prvi tjedan u listopadu, održava se i Sajam mogućnosti te Festival zabave i druženja, popularno zvan i ZID festival.

Sajam mogućnosti počeo je 2007. godine u organizaciji Policijske postaje Bjelovar, a 2013. godine toj se priredbi pridružio i Festival zabave i druženja u organizaciji Grada Bjelovara i Društva Naša djeca Bjelovar.

Zamisao i jednog i drugog festivala je prikazati ponudu svih programa i aktivnosti koji su namijenjeni osmišljavanju slobodnog vremena djece i mladih, a koje provode udruge poput sportskih, kulturno-umjetničkih ili udruga tehničke kulture. Sve to u svrhu zdravog i sretnog odrastanja u sigurnom i poticajnom okruženju. Također, Policijska postaja želi stvarati prijateljski i partnerski odnos policije i javnosti, upoznati javnost s načinom rada policije i policijske tehnike te ukazivati na mogućnosti kvalitetnijeg ispunjenja slobodnog vremena djece i mladih kroz bavljenje izvanškolskim aktivnostima. Grad Bjelovar i Društvo Naša djeca pak na ZID festivalu na štandovima predstavljaju svoje udruge i njihove aktivnosti kojima se mogu baviti vrtićka i osnovnoškolska djeca u svoje slobodno vrijeme. Upravo taj uzrast i posjećuje te priredbe koje su iznimno posjećene, a u sklopu njih organizirana je i utrka na 150 metara dječaka i djevojčica petih i sedmih razreda osnovnih škola.

Back to top
Skip to content