Premijerka Jadranka Kosor svečano uručila ključeve stanova stradalnicima Domovinskog rata

Premijerka Jadranka Kosor svečano uručila ključeve stanova stradalnicima Domovinskog rata

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor u utorak je, 5. srpnja 2011. godine u Bjelovaru uručila ključeve stanova Hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata i članovima obitelji smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

Izgradnjom dvije zgrade stambeno zbrinuti su svi HRVI i članovi obitelji smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Bjelovara i okolnih općina.

Premijerka Jadranka Kosor, uz ostalo, naglasila je važnost rješavanja stambenih pitanja i zapošljavanja branitelja te im zahvalila na svemu što su učinili da bi danas imali slobodnu Hrvatsku. Zahvaljujući im i na potpori spomenula je i završavanje pregovora za ulazak u Europsku uniju te raspravu u Hrvatskom saboru o prijedlogu hrvatskih branitelja da Zakon o pravima hrvatskih branitelja i članovima njihovih obitelji uđe u Ustavni zakon.

Grad Bjelovar je na jednoj od najatraktivnijih građevinskih parcela u Ulici Kamila Kolbe u Bjelovaru mjerodavnom ministarstvu darovao zemljište za izgradnju dvije stambene jedinice s ukupno 38 stanova. Površina parcele je 3831 m2. Grad Bjelovar je darovanim zemljištem, komunalnim doprinosom i ostalim naknadama sudjelovao u realizaciji ovog projekta s 2,8 milijuna kuna, spomenuo je u svom uvodnom govoru gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec, te zaželio vlasnicima stanova puno zdravlja, sreće i zadovoljstva.

Prisutnima se obratio i župan Bjelovarsko-bilogorske županije Miroslav Čačija koji je uz riječi zahvale braniteljima rekao da bez njih i njihove žrtve ne bismo imali hrvatsku državu.

Nakon razgledavanja novih stanova premijerka Jadranka Kosor sudjelovala je u Županijskoj gospodarskoj komori Bjelovar na potpisivanju ugovora o dodjeli poticajnih, namjenskih i bespovratnih sredstava prema Projektu izgradnje poduzetničkih zona u gradovima i općinama za 2011. godinu. Ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava potpisao je ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač s gradonačelnikom Grada Bjelovara Antunom Korušcem za sufinanciranje izgradnje zone Novi Borik – Lepirac (900 tisuća kuna) i zone Jug (milijun kuna). Ministar je potpisao ugovore i s načelnicima općina Šandrovac, Severin, Veliki Grđevac i Velika Pisanica za sufinanciranje izgradnje zona u tim općinama (ukupno 1,5 milijuna kuna).

Ljiljana Balažin
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content