Tiskovna konferencija o projektu “Poticanja uređenja fasada i zamjene građevne stolarije na području grada Bjelovara”

Tiskovna konferencija o projektu "Poticanja uređenja fasada i zamjene građevne stolarije na području grada Bjelovara"

UREĐENJE FASADA I ZAMJENE GRAĐEVNE STOLARIJE

Poticanje energetske učinkovitosti u gradu Bjelovaru

 

Na konferenciji za novinare održanoj u srijedu, 21.prosinca 2011.g. u uredu gradonačelnika Grada Bjelovara, predstavljen je novi projekt “Poticanja uređenja fasada i zamjene građevne stolarije na području grada Bjelovara” čiji je cilj povećanje energetske učinkovitosti obiteljskih kuća kroz sufinanciranje dijela troškova uređenja. Na konferenciji su bili nazočni gradonačelnik Antun Korušec, sa zamjenicima Antom Topalovićem i Đurđicom Ištef Benšić, pročelnici Sonja Novak i Ivica Markovinović, te direktorica lokalne razvojne agencije Adela Zobundžija i  Željko Roksandić.

Ante Topalović, dogradonačelnik naglasio je da se građani na području grada Bjelovara (administrativnih granica) mogu javiti na natječaj za sufinanciranje dijela nastalih troškova do 30% iznosa odnosno maksimalno do 15 tisuća kn, namijenjenih poticanju energetske učinkovitosti za zamjenu prozora i postavljanju fasada s najmanje 12cm izolacije.

Topalović je naglasio  da bi kroz provedbu ovog projekta, pedesetak kućanstava moglo dobiti po 15 tisuća kuna kako bi svoj život učinili udobnijim te smanjili troškove za grijanje. Grad je također raspisao natječaj za izvođače radova, proizvođače prozora i dobavljače građevinskog materijala koji kroz ovaj projekt nude niže cijene roba/usluga (najmanje dodatnih 10 posto za korisnike bespovratnih sredstava). Prvi natječaj je već objavljen na stranicama Grada Bjelovara (www.bjelovar.hr ) i Poslovnog parka (www.poslovni-park.hr ) na  koji se do 20.siječnja 2012.g. mogu javiti zainteresirani, a trajati će do 30. lipnja 2012. godine. Ukoliko sredstava ne budu iskorištena, ići će se na drugi krug natječaja – rekao je Ante Topalović, dogradonačelnik.

Željko Roksandić, voditelj Ureda za energetsku efikasnost grada Bjelovara u Poslovnom parku Bjelovar d.o.o. pojasnio je kako ovaj projekt ima propisane kriterije od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku efikasnost obzirom da Fond sufinancira provedbu projekta, a to su da termo fasada bude najmanje debljine 12 cm, te koeficijenti prolaska topline 1,1 za staklo i 1,4 za prozor.

Od dokumentacije potrebno je ispuniti prijavni obrazac, priložiti presliku osobne iskaznice, vlasnički list objekta i uporabnu dozvolu ili drugo uvjerenje ako je kuća građena prije 1968. godine te potvrdu na kojoj su svi članovi kućanstva prijavljeni na toj adresi, a prednost će imati ona kućanstva u kojima živi više osoba po kvadratnom metru. Natječaj je na internetskim stranicama Grada Bjelovara kao i popratna dokumentacija.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na Internet stranicama Grada Bjelovara i Poslovnog parka Bjelovar  ili na kontakte: tel: 043-221-590 / mail: energija@poslovni-park.hr.

TEKST: Poslovni park Bjelovar d.o.o.
FOTO: Branka Sobodić

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content