Uspješno završio 16. proljetni međunarodni bjelovarski sajam

16. proljetni međunarodni bjelovarski sajam Gudovac 2013., 22. ožujka 2013. FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr

Završio je 16. po redu proljetni sajam u Gudovcu na kojem se predstavilo preko 430 izlagača iz  Hrvatske i europskih zemalja.

Sajam je u petak, 22. ožujka 2013. godine svečano otvorila zamjenica ministara poljoprivrede Snježana Španjol. Trajao je tri dana i posjetilo ga je preko 30 tisuća posjetitelja.

Antun Korušec, gradonačelnik Grada Bjelovara i zamjenica ministara poljoprivrede Snježana Španjol - 16. proljetni međunarodni bjelovarski sajam Gudovac 2013., 22. ožujka 2013. FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr
Antun Korušec, gradonačelnik Grada Bjelovara i zamjenica ministara poljoprivrede Snježana Španjol – 16. proljetni međunarodni bjelovarski sajam Gudovac 2013.

Uz ostale govornike, župana Miroslava Čačiju, direktora Sajma Zlatka Salaja, govorio je i gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec. Rekao je kako Grad Bjelovar za poljoprivredu godišnje izdvaja 5 milijuna kuna. Sve se to poduzima kako bi naši proizvođači bili konkurentniji te kako bi se na taj način smanjio uvoz hrane. Hrana je strateški proizvod i onaj tko će imati hranu i vodu, bit će bogat.

Grad Bjelovar tradicionalno ima svoj izložbeno-prodajni štand u paviljonu 1. Tijekom tri dana na štandu Grada Bjelovara prezentirala su se obiteljska poljoprivredna gospodarstva sa svojim sa svojim sirom, medom, vinima, kolačima te suvenirima ovoga kraja. Osim toga, na štandu su bili predstavljeni proizvodi tradicijskih obrta i proizvoda s etno korijenima.

Ove godine, gost Grada Bjelovara bio je Grad Virovitica. Stoga je štand Grada Bjelovara posjetio gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin sa suradnicima.

Gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin - 16. proljetni međunarodni bjelovarski sajam Gudovac 2013., 22. ožujka 2013. FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr
Ivica Kirin, gradonačelnik Grada Virovitice – 16. proljetni međunarodni bjelovarski sajam Gudovac 2013.

U subotu 23. ožujka 2013. godine u suradnji s Poljoprivrednom savjetodavnom službom Bjelovar, Grad Bjelovar je organizirao okrugli stol na temu “Legalizacija objekata”. U nedjelju 24. ožujka 2013. godine je prezentiran projekt “Unaprjeđenja uzgojno-tehnoloških postupaka u proizvodnji ovčjeg mesa i mlijeka na području Grada Bjelovara” u organizaciji Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Grada Bjelovara i Poljoprivredno savjetodavne službe Bjelovar.

Okrugli stol na temu "Legalizacija objekata" - 16. proljetni međunarodni bjelovarski sajam Gudovac 2013., 23. ožujka 2013. FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr
Okrugli stol na temu “Legalizacija objekata” – 16. proljetni međunarodni bjelovarski sajam Gudovac 2013.

Svaki dan na sajmu su se mogle dobiti sve informacije o kreditnim linijama Grada Bjelovara, legalizaciji objekata, korištenju EU fondova, subvencijama Grada Bjelovara za poduzetnike i poljoprivrednike, subvencijama Grada Bjelovara za obnovljive izvore energije (biomasa, solarni paneli i kolektori) i subvencijama Grada Bjelovara za energetski pregled i certificiranje zgrada u privatnom i javnom sektoru.

Za cijelo vrijeme trajanja sajma Grad Bjelovar su predstavljale djevojke u narodnim nošnjama bilogorskog kraja, a tamburaški sastavi HORKUD-a Golub, KUD-a Bjelovar i Češke obeci Bjelovar pobrinuli su se za glazbeni i folklorni ugođaj.

Ljiljana Balažin i Inka Ševerdija
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content