Održan sastanak s predstavnicima mjesnih odbora Grada Bjelovara (2011.)

Održan sastanak s predstavnicima mjesnih odbora Grada Bjelovara

Gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec sa suradnicima te pročelnicima upravnih odjela održao je u utorak, 19. travnja 2011. godine sastanak s predsjednicima i zamjenicima 38 mjesnih odbora s područja Grada Bjelovara

Na sastanku su predstavnici mjesnih odbora dobili informacije o ulaganjima u mjesne domove u 2010. godini, planovima za 2011. godinu, agrotehničkim mjerama na područjima mjesnih odbora te o uređenju stočnih vaga u mjesnim odborima Prgomelje, Patkovac i Galovac.

U ovogodišnjem proračunu Grada Bjelovara za mjesne odbore je planirano 2,7 milijuna kuna. Najveći dio toga iznosa (oko 70 posto) namijenjen je podmirenju materijalnih troškova, investicijskom održavanje objekata i opreme, komunalnim uslugama te, po prvi puta, održavanju poljskih putova koji su ucrtani u katastarske mape. Kapitalnim ulaganjem od 780 tisuća kuna planira se, kao prioritet, uređenje krovišta na objektu u Velikim Sredicama te završetak uređenja mjesnog doma u Obrovnici.

Stočne vage prema pravilniku moraju zadovoljavati određene uvjete. Na području Grada Bjelovar uvjete ima samo vaga u Patkovcu. Grad Bjelovar je stoga zatražio mogućnost prilagodbe u trajanju od 180 dana kako bi se osposobila još barem jedna vaga za sajmovanje.

Na kraju sastanka predstavnici mjesnih odbora postavljali su mnoga pitanja. Odgovarali su im pročelnica za gospodarstvo Sonja Novak, pročelnik za komunalne djelatnosti i uređenje prostora Ivica Markovinović te pročelnik za društvene djelatnosti Stjepan Grula.

Pregled mjesnih odbora i mjesnih domova na području Grada Bjelovara

Ljiljana Balažin
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content