Susret profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade Hrvatskoga centra Assitej u Bjelovaru traje od 2012. godine, uglavnom u ožujku. Ciljana publika su najmlađi – od predškolaca do srednjoškolaca. Susret želi obrazovati djecu i mlade, kao i prosvjetne djelatnike koji rade na području dramske umjetnosti. Također, na taj način svi imaju priliku vidjeti neke od najboljih predstava u Hrvatskoj. Njih ocjenjuje stručno prosudbeno povjerenstvo, koje na kraju proglašava najbolje i dodjeljuje nagradu “Zvjezdana Ladika”. Organizirane su i različite dramske radionice pod stručnim vodstvom.

Susret profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra Assitej je državna manifestacija pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture. Hrvatski centar Assitej je organizator Susreta, a Grad Bjelovar suorganizator. Izvršna organizatorica Assiteja u Bjelovaru je Irena Hlupić Rašo.

Inače, Hrvatski centar Assitej je udruga osnovana 1996. godine, koja okuplja profesionalna kazališta za djecu i mlade. Osnovana je s ciljem promicanja kazališta i kazališne djelatnosti, poticanja kvalitete, međusobnog umrežavanja i razmjene iskustva i znanja.

http://www.assitej.hr/

 

Back to top
Skip to content