Gradonačelnik održao konferenciju za novinare o utrošku sredstava za potrebe osnovnih škola u 2012. godini

Gradonačelnik održao konferenciju za novinare o utrošku sredstava za potrebe osnovnih škola u 2012. godini, 12. srpnja 2012., 1. osnovna škola Bjelovar FOTO: Dubravka Dragičević

Gradonačelnik Grada Bjelovara je sa suradnicima u četvrtak, 12. srpnja 2012. godine u prostorijama I. osnovne škole Bjelovar održao konferenciju za novinare o utrošku sredstava za potrebe osnovnih škola.

Tu se prvenstveno radi o stvaranju uvjeta za provođenje jednosmjenske nastave. Nakon II. osnovne škole Bjelovar, gdje je jednosmjenska nastava počela prošle godine, ovo ljeto se radi na projektu privođenja namjeni potkrovlja I. osnovne škole. Time će od nove školske godine i ta škola započeti s jednosmjenskom nastavom. Grad Bjelovar je ove i prošle godine za građevinske radove i opremu I. osnovne škole izdvojio ukupno 1.710.000,00 kn te je škola na taj način dobila šest novih učionica.

Grad Bjelovar je 2012. godine za kapitalna ulaganja u osnovno školstvo izdvojio 1.070.000,00 kn. Za tekuće i investicijsko održavanje ove godine izdvojeno je 497.000,00 kn koje su utrošene na: sanaciju krovišta, zamjenu prozora i elektoormarića III. osnovne škole, sanaciju fasade Područne škole Korenovo, rekonstrukciju sanitarnog čvora i ventilaciju kuhinje IV. osnovne škole, priključak na kanalizaciju Područne škole Ždralovi, priključak na vodovod Područne škole Gudovac te elektroradove u V. osnovnoj školi.

Grad Bjelovar je u zadnjih 10 godina, što u kapitalne investicije, što u tekuće održavanje školskih objekata uložio oko 25 milijuna kuna.

Ljiljana Balažin i Inka Ševerdija
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content