Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

HORKUD „Golub“ održao koncert u povodu 260 godina Bjelovara

Hrvatsko obrtničko radničko kulturno-umjetničko društvo „Golub“ iz Bjelovara proslavilo je svoj 129. rođendan i 260 obljetnicu utemeljenja Bjelovara prigodnim koncertom u Domu kulture u subotu, 15. listopada 2016.

 Uz domaćine, njihov mješoviti zbor i tamburaški orkestar koji su izveli mali dio svog bogatog repertoara, nastupili su i gosti – KD Sveti Juraj iz Krasa na otoku Krku, KUD „Meteor“ iz Hrašćine i HPD „Rodoljub“ iz Virovitice.

 Na svečani koncert došle su i predsjednica Gradskog vijeća Vanja Posavac te zamjenica gradonačelnika Jasna Višnjević, koja je Golubašima čestitala rođendan i zahvalila im na velikom angažmanu tijekom cijele godine prilikom različitih gradskih manifestacija i priredbi.

 –       Sljedeće godine slavit ćemo zasluženo i pravi jubilej. I ova vaša ovogodišnja obljetnica je zasigurno vrijedna proslave jer od 1887. godine, kada su bjelovarski obrtnici osnovali Golub, puno se toga napravilo – puno se pjevalo, plesalo, sviralo, glumilo, puno smo se svi smijali i dobro se zabavljali. Puno se toga i promijenilo od onda, mnogi su prošli kroz vaše društvo, mnogima je ono uljepšalo i upotpunilo život što radi i dan danas. I danas vi dolazite na svoje probe s puno volje, i danas se družite, gradite nova prijateljstva, i danas se, kao i uvijek, trudite održati jednu zavidnu razinu kulturnog izričaja, ostaviti izvrstan dojam na publiku – živite s njom i opravdavate svih 129 godina vašega postojanja koja su u povijesti Bjelovara, u smislu očuvanja naše kulturne baštine, upisana zlatnim perom. Bez predanosti, požrtvovnosti, upornosti, rada i truda, to ne bi bilo moguće. Njegujte i dalje pjesme, plesove i običaje našega kraja, čuvajte tu kreativnost koju imate, taj žar s kojim nastupate i veselite se još puno godina s nama i vašim gostima u našem lijepom Bjelovaru i izvan njega, rekla je u svom obraćanju zamjenica Višnjević.

 Tekst: Kristina Turković

Fotografije ustupio Bjelovar info medij

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content