Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Svečano obilježena 80. obljetnica izgradnje prvog bjelovarskog kupališta

Svečano obilježena 80. obljetnica izgradnje prvog bjelovarskog kupališta

Predstavljanjem knjige Božidara Darka Majhena „Draženovac 80 godina od izgradnje kupališta (1932. – 2012.)“ svečano je obilježena velika obljetnica izgradnje prvog bazena u Bjelovaru.

Pokrovitelji izdavanja knjige su Grad Bjelovar i Sportska zajednica Grada Bjelovara.

Veliki interes pokazali su mnogi koji su došli na predstavljanje knjige. Velika vijećnica Grada Bjelovara bila je dupkom puna, mahom članova Plivačkog kluba Bjelovar. Došli su i stari članovi Kluba, čak i oni koji ne žive u Bjelovaru.

O povijesti bjelovarskog bazena govorio je autor knjige Božidar Darko Majhen. Od 1907. godine bilo je raznih pokušaja učenja plivanja i izgradnje bazena. Jedan privatni bazen postojao je u Bjelovaru od 1914. do 1920. godine, a prvi gradski bazen od 50 m izrađen je 1932. godine. Bazen je bio u funkciji sve do 1982. godine kada se zbog dotrajalosti krenulo u izgradnju novog bazena. Bazen je završen dvije godine kasnije.

Zahvale autoru na velikom uloženom trudu pisanja knjige i pozdrave svima prisutnima uputio je gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec, pročelnik za društvene djelatnosti Stjepan Grula i predsjednik Sportske zajednice Grada Bjelovara Milan Mateković.

Ljiljana Balažin
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content