Svečano obilježena 80. obljetnica izgradnje prvog bjelovarskog kupališta

Svečano obilježena 80. obljetnica izgradnje prvog bjelovarskog kupališta

Predstavljanjem knjige Božidara Darka Majhena „Draženovac 80 godina od izgradnje kupališta (1932. – 2012.)“ svečano je obilježena velika obljetnica izgradnje prvog bazena u Bjelovaru.

Pokrovitelji izdavanja knjige su Grad Bjelovar i Sportska zajednica Grada Bjelovara.

Veliki interes pokazali su mnogi koji su došli na predstavljanje knjige. Velika vijećnica Grada Bjelovara bila je dupkom puna, mahom članova Plivačkog kluba Bjelovar. Došli su i stari članovi Kluba, čak i oni koji ne žive u Bjelovaru.

O povijesti bjelovarskog bazena govorio je autor knjige Božidar Darko Majhen. Od 1907. godine bilo je raznih pokušaja učenja plivanja i izgradnje bazena. Jedan privatni bazen postojao je u Bjelovaru od 1914. do 1920. godine, a prvi gradski bazen od 50 m izrađen je 1932. godine. Bazen je bio u funkciji sve do 1982. godine kada se zbog dotrajalosti krenulo u izgradnju novog bazena. Bazen je završen dvije godine kasnije.

Zahvale autoru na velikom uloženom trudu pisanja knjige i pozdrave svima prisutnima uputio je gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec, pročelnik za društvene djelatnosti Stjepan Grula i predsjednik Sportske zajednice Grada Bjelovara Milan Mateković.

Ljiljana Balažin
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content