Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Advent u Bjelovaru ove godine sukladno epidemiološkim mjerama

Iako su mnoge manifestacije i događanja odgođena za bolja vremena, Grad Bjelovar u suradnji s Turističkom zajednicom Bilogora-Bjelovar, koja je i organizator, odlučili su ipak održati Advent u Bjelovaru, no u nešto skromnijem obliku nego prijašnjih godina. 

O tome su javnost izvijestili zamjenik bjelovarskoga gradonačelnika Igor Brajdić i direktorica Turističke zajednice Ana Kelek, istaknuvši da će se okrenuti tradiciji i prvenstveno domaćim, bjelovarskim izvođačima. Sudjelovat će i Glazbena škola Vatroslava Lisinskoga, popularni Moto Mrazovi, svake subote će se paliti adventska svijeća, a u planu je i izložba na otvorenom “Božić na Bilogori”, koja je 2018. bila postavljena u Gradskome muzeju. Sve će se odvijati na samome korzu, središnjoj gradskoj šetnici gdje će biti postavljene i kućice sa suvenirima, domaćim proizvodima, prigodnim ukrasima i sličnom ponudom. 

Zamjenik Brajdić tom je prilikom napomenuo kako je na taj način cilj pomoći upravo malim obrtima i proizvođačima koji su jedni od najpogođenijih krizom te će tih dana moći prodavati svoju robu. Naravno, sve će biti usklađeno s epidemiološkim mjerama koje su u ovo vrijeme pandemije nužne kako bismo sačuvali zdravlje svih nas.

Podijeli s prijateljima!
Back to top