AMERIČKI OTPRAVNIK POSLOVA VELEPOSLANSTVA SAD- a U POSJETI BJELOVARU

Gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak, zajedno sa svojim zamjenikom Igorom Brajdićem, ugostio je delegaciju Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih država na čelu sa savjetnikom i otpravnikom poslova Markom Lewisom Flemingom.

Na sastanku u Gradskoj upravi, gostima su predstavljeni brojni gradski projekti, posebice oni vezani uz geotermalni potencijal o čemu je govorio i direktor Termi Bjelovar Zvonimir Žarec.

Uslijedio je posjet 4. osnovnoj školi i tamošnjem Bjelovarskom robotičkom centru, gdje su se mogla vidjeti posljednja dostignuća tehnologije na kojima djeca uče o robotici.

Gradonačelnik se potom s otpravnikom poslova uputio u Veleučilište u Bjelovaru kako bi ga upoznao s radom te ustanove, koja je iznimno važna za Grad Bjelovar te čiji se gotovo svi studenti vrlo brzo zapošljavaju nakon diplome.

Također, organiziran je i posjet Tehnološkom parku, gdje su gosti posjetili tvrtke Harter Management d.o.o. i ED Solutions d.o.o, koje surađuju s američkim tržištem, zajedno zapošljavaju 20-ak osoba, a u planu su i brojna nova zapošljavanja.

 

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content