Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Premijer Plenković posjetio Bjelovar

Premijer Plenković posjetio Bjelovar, 9. studenoga 2016. FOTO: Romana Pavlović

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković u srijedu je, 9. studenoga 2016., posjetio Bjelovar te se sastao s gradonačelnikom Antunom Korušecom i županom Damirom Bajsom. Bio je to njegov prvi posjet našem gradu na funkciji premijera, prilikom kojega se upoznao s različitim gradskim i županijskim projektima i planovima u budućnosti.

Gradonačelnik Korušec ustvrdio je kako je pohvalno da predsjednik Vlade želi riješiti problematiku lokalnih i regionalnih samouprava putem razgovora s njezinim čelnicima, bez obzira na njihovo političko opredjeljenje. Smatra da takav pristup daje nadu da će brojni problemi koje imaju gradovi, općine i županije, biti riješeni.

Ovo je ipak nešto novo u odnosu na praksu koja je bila do sada. Izuzetno sam zadovoljan razgovorom koji je predsjednik Vlade održao sa mnom i županom i dakako da sam iskoristio priliku da mu kažem poziciju Grada Bjelovara u gospodarstvu, društvenom životu i u svim ostalim dijelovima svakodnevnog života i rada Bjelovara u odnosu na županiju i Hrvatsku, o poziciji koju Grad Bjelovar ima. Istaknuo sam i pohvalio osnivanje Ministarstva upravljanja državnom imovinom jer to je problem koji ima Hrvatska, ali i Grad Bjelovar. Uz projekte o kojima je govorio župan – bolnica, ceste, javno-privatno partnerstvo, škole, komunalna infrastruktura, ja sam posebno naglasio problem rješavanja zapuštene državne imovine kojom nitko ne upravlja, nitko je ne koristi, a koja je prava dragocjenost. Takve imovine ima i na području Grada Bjelovara. Grad je stotine dopisa slao nadležnim državnim tijelima, osobno sam desetak puta bio u raznim agencijama, ministarstvima i tijelima koja su upravljala državnom imovinom i nismo to uspjeli riješiti. Formiranjem ovog Ministarstva, gajim nadu i vjerujem da će ono što je Grad Bjelovar tražio u smislu raspolaganja državnom imovinom, biti riješeno. A to znači novi napredak, novi zamah u investiranju, napretku i razvoju Grada Bjelovara za projekte koji nisu komercijalni, gdje nema privatnih investitora, nego gdje će Grad Bjelovar investirati za opće dobro i interes zbog kvalitete i zadovoljstva života svih građana Bjelovara, rekao je gradonačelnik.

Premijer Plenković izrazio je zadovoljstvo gostovanjem u Bjelovaru, kao i s razgovorom s gradonačelnikom i županom. Istaknuo je da je bitno da ga kao predsjednika Vlade o problemima lokalne samouprave izravno informiraju njezini čelnici koji svakodnevno rade na unaprjeđenju života na svom području.

Čuo sam koji su problemi relevantni i bitni, o realizaciji projekata kao što je Opća bolnica, kvalitetnije cestovno povezivanje, projekti koji se odnose na poslovne zone, na poljoprivrednu, na drvnu industriju i mislim da je važno u ovoj ranoj fazi rada Vlade da pri svakom posjetu svim našim županijama, ostvarim direktan susret sa svim nositeljima vlasti neovisno kojoj stranci pripadaju. Zato sam zahvalan i županu i gradonačelniku što su me o svemu izvijestili i na taj način pripremili za buduću suradnju i za poticaj mnogim ministrima, bilo da je riječ o ministru regionalnog razvoja, poljoprivrede, upravljanja državnom imovinom, zdravstva, koji će se u daljnjim aktivnostima brinuti o komunikaciji s Gradom i Županijom, kaže Andrej Plenković.

Tekst: Kristina Turković
Fotografije: Romana Pavlović

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content