Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

U Gradskom muzeju Bjelovar otvorena izložba Antona Cetina

U Gradskom muzeju Bjelovar otvorena izloža Antona Cetina, 28. rujna 2016. FOTO: Kristina Turković www.bjelovar.hr

Uoči Dana Grada Bjelovara, u srijedu 28. rujna 2016., u Gradskom muzeju Bjelovar otvorena izložba Antona Cetina – Slike, crteži, kolaži, grafike. Riječ je o autorovom daru od 80 djela Gradskom muzeju, a s kojim Cetin obilježava svoj 80. rođendan.

Taj renomirani hrvatski umjetnik, rođen u Bojani pokraj Čazme, s kanadskom adresom tako je izložio presjek svoga stvaralaštva gdje se vidi njegovo sazrijevanje i napredovanje u likovnom smislu. Izložba sadrži njegova djela, naslikana u različitim tehnikama, koja su nastajala od autorovih srednjoškolskih dana do danas.

Izložbu su posjetili i gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec te njegove zamjenice Lidija Novosel i Jasna Višnjević. Uz Antona Cetina, na otvorenju su se prisutnima obratili i ravnatelj Gradskoga muzeja Bjelovar Milan Pavlović te kustosica Ana Drveni.

Anton Cetin do sada je održao 155 samostalnih i više od 200 skupnih izložbi na svim kontinentima. Izložba Slike, crteži, kolaži, grafike u Gradskom muzeju Bjelovar traje do 16. listopada 2016.

Tekst i fotografije: Kristina Turković

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content