ASFALTIRA SE POSLJEDNJA ULICA U ŽDRALOVIMA OBUHVAĆENA AGLOMERACIJOM

Završavaju se radovi i u posljednjoj ulici u Ždralovima obuhvaćenoj projektom aglomeracije, u Ulici kralja Tomislava. Nakon što su Vodne usluge završile s podzemnim radovima na izgradnji kanalizacije, Grad Bjelovar preuzeo je na sebe obnovu gornjeg dijela prometnice jer je nakon aglomeracije sanirano oko 50% kolnika. Sada je završeno asfaltiranje čitave ulice, a Grad je financirao i građevinske radova na proširenju.

Kao što znate aglomeracijom je predviđeno vraćanje u prvobitno stanje, odnosno krpanje polovice ceste. Ovdje smo uspjeli obnoviti sve. Usporedbe radi, 600 metara asfalta, i to samo dio koji mi pokrivamo, iznosio je 300 tisuća kuna. Zamislite sada koliko bi to stajalo za 20 do 30 cesta koje se u ovom trenutku rade. Nažalost, radi toga nećemo moći sve ulice u gradu u potpunosti asfaltirati, već samo one gdje je stanje doista jako loše – rekao je prilikom obilaska gradonačelnik Dario Hrebak.

Nakon što su u sklopu projekta položeni svi cjevovodi, predsjednik Uprave Vodnih usluga Ivan Ivančić istaknuo je da je ostalo još nešto priključaka za ugraditi te da se asfaltiraju ulice. Potpisan je, kaže, i posljednji ugovor vezan uz aglomeraciju koji se odnosi na nadogradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda. Ugovor je potpisan na 34 mjeseca, a vrijednost mu je 122 milijuna kuna.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content