Odana počast žrtvama u Bastajskim Brđanima

Odana počast žrtvama u Bastajskim Brđanima, 13. studenoga 2016. FOTO: Grad Bjelovar www.bjelovar.hr

Prošlo je 25 godina od pogibije dvanaestorice pripadnika 55. samostalnog bataljuna iz Bjelovara, Protudiverzantske satnije OZ Bjelovar i 77. samostalnog bataljuna iz Grubišnog Polja.

Na prostoru Bastajskih Brđana, u razdoblju od 13. studenoga do 5. prosinca 1991. godine, poginuli su Anđelko Višić, Božidar Oreč, Tomo Pavliš, Ivica Ćavarušić, Željko Šijić, Josip Topalović, Milan Pavičić, Zdravko Hodak, Mladen Fejer, Ivan Štagrl, Josip Koronc i Dražen Gladoić.

Komemorativni skup je održan u nedjelju, 13. studenoga 2016.. Počeo je Svetom misom u crkvi Duha Svetoga u Đulovcu, nakon čega se skup uputio prema Bastajskim Brđanima kako bi odali počast hrvatskim vitezovima u mjestu njihove pogibije. Uz obitelji poginulih branitelja, prijatelje i suborce, prisustvovala je i zamjenica gradonačelnika Grada Bjelovara Lidija Novosel, ali i predstavnici Županije, gradova i općina te udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Na spomen-obilježju položeni su vijenci i zapaljene svijeće u čast branitelja koji su za našu slobodu dali ono najvrjednije – svoj život.

Tekst: Kristina Turković

Back to top