Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Predstavljen WiFi4EU

Europska komisija, u sklopu programa WiFi4EU, želi promicati uvođenje besplatnog bežičnog interneta za građane i posjetitelje na javnim prostorima diljem Europe. Grad Bjelovar prijavio je projekt i prošao na natječaju na taj Program te je nedavno završeno i instaliranje opreme za javni bežični Internet u središtu grada.

Pristupne točke u Bjelovaru instalirane su na zgradama Gradske uprave, Tehnološkog parka, Gradskog muzeja Bjelovar, na Kulturnom i multimedijskom centru, Narodnoj knjižnici Petra Preradovića, zgradi nekadašnjeg Omladinskog doma.

Putem Programa financira se oprema i troškovi postavljanja, a korisnik plaća internetsku pretplatu i održavanje opreme tijekom najmanje tri godine. Potpora je pružena u obliku vaučera u vrijednosti od 15.000 eura po prijavitelju. Radove je izvodila bjelovarska tvrtka Image Enter.

Gradonačelnik Dario Hrebak novinarima je pokazao kako funkcionira priključivanje na besplatni bežični Internet te je istaknuo kako je cilj njegovog postavljanja da svima kojima treba neka informacija, posebice onima koji doputuju u naš grad, ona bude i dostupna. Dodao je da nije riječ o brzom internetu pomoću kojega se mogu skidati filmovi i igrice te da za to taj projekt nije bio ni predviđen.

Šećete li gradom, na postavkama vaših mobilnih telefona, pod ponuđenim bežičnim vezama možete pronaći i WiFi4EU. Dovoljno je da kliknete, prijavite se te se upustite u internetsku pretragu vama potrebnih informacija.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content