BILOGORSKA KOŠARA IMA SVE VIŠE PROIZVODA, ALI I KUPACA

Prije dvije godine, usred pandemije, u središtu grada otvorena je trgovina domaćim proizvodima „Bilogorska košara“. Grad Bjelovar uredio je tada vlastiti prostor i dao ga domaćim proizvođačima kako bi mogli lakše plasirati svoje proizvode. Braniteljsko-socijalna zadruga „Bilogorska košara“ tako je Bjelovarčanima ponudila različite sireve, med, domaću tjesteninu, zimnicu, sokove, vina, rakije, voće i povrće, suhomesnate proizvode, ali i suvenire.

U međuvremenu, ponuda je nešto promijenjena i obogaćena poznatim hrvatskim robnim markama. Primjerice, u ponudi su i Dukatovi proizvodi, Zagorski mlinci, a uskoro će se i Koestlin predstaviti sa svojim asortimanom, otkrio je zamjenik bjelovarskoga gradonačelnika Igor Brajdić. Dodao je i da građani sve više kupuju u trgovini, čije su cijene puno niže nego što je to bilo na samom početku. Istaknuo je i da je Košara postala dobavljač svježega voća i povrća za sve gradske, ali i većinu županijskih škola putem nacionalnoga projekta Školska shema.

U Zadrugu, koja opskrbljuje Bilogorsku košaru, uključeno je tridesetak OPG-a i čak 90% posto robe je domaće proizvodnje. a tek 10% odnosi se na ostale proizvode koji su uvedeni prema želji kupaca.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content