Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Bjelovar dobiva stanove iz Programa društveno poticane stanogradnje

Gradsko vijeće Grada Bjelovara prošle je godine donijelo Odluku o uključivanju Grada Bjelovara u Program društveno poticane stanogradnje.

Kako bi projekt bilo moguće ostvariti, potpisan je Predugovor o međusobnim pravima i obvezama između Grada Bjelovara i Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama te Ugovor o prijenosu vlasništva na Agenciju za pravni promet i posredovanje nekretninama Potpisali su ih gradonačelnik Dario Hrebak te direktor APN-a Dragan Hristov. Nakon potpisivanja Ugovora o prijenosu vlasništva APN može pristupiti realizaciji POS-a na području Grada Bjelovara i zatražiti građevinsku dozvolu.

Cilj Grada je svojim građanima osigurati što nižu cijenu prodajne cijene četvornog metra stana iz Programa POS-a. Prijenosom zemljišta, bez naknade, već na samom početku umanjit će se konačna prodajna cijena četvornoga metra. Također, treba spomenuti da je Grad u međuvremenu osigurao i zemljište u sjevernom dijelu grada, u Ulici Antuna Šoljana, objavio javne pozive za podnošenje zahtjeva za stanove iz Programa, donio sve propisane prostorne planove, izgrađena je prometna, komunalna, energetska i ostala infrastruktura koje su i uvjet za izdavanje građevinske dozvole. Nakon ukupno tri javna poziva za podnošenje zahtjeva za stanove, na konačnoj listi su 22 obitelji.

Tom prilikom, gradonačelnik je istaknuo kako će taj dio grada biti vrlo primamljiv za mlade obitelji jer se, uz zgradu POS-a, planira graditi i dječje igralište, park za rekreaciju, u planu je i novi vrtić, ali i škola. Iako cijena četvornoga metra još nije poznata, smatra da će ona biti do 1000 eura.

Direktor APN-a Dragan Hristov rekao je da će to biti treći put da se grade POS-ovi stanovi u Bjelovaru, gdje su do sada na taj način izgrađene četiri zgrade s 57 stanova. Vjeruje da će sve biti gotovo kroz dvije godine.

Podijeli s prijateljima!
Back to top