Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

BJELOVAR FRESH Gradska tržnica s više od 130 poljoprivrednih proizvođača iz Bjelovara i okolice

Grad Bjelovar i Komunalac d.o.o. Bjelovar predstavili su aplikaciju Bjelovar fresh, gradsku internetsku tržnicu koja na jednom mjestu sadrži više od 130 poljoprivrednih proizvođača iz Bjelovara i okolice.

Bjelovar fresh čini osam osnovnih grupa:

1. povrće,

2. sirevi, vrhnje i mlijeko,

3. cvijeće, sadnice i flanci,

4. vina rakije i čajevi,

5. krumpir i žitarice,

6. med,

7. jaja i tjestenine,

8. voće i voćni pripravci.

Svaku od grupa čine poljoprivredni proizvođači koji pripadaju u tu skupinu. Preglednik je vrlo jednostavan i lak za pretraživanje. Ukoliko kupac poželi naručiti, primjerice, Bjelovarski kvargl koji je jedan od 25 zaštićenih proizvoda u Republici Hrvatskoj na razini EU, klikne na rubriku Sirevi, vrhnje i mlijeko. U rubrici se tada  otvori popis pripadajućih proizvođača s cijenama proizvoda. Kupac odabire proizvođača koji proizvodi Bjelovarski kvargl. Uz naziv OPG-a stoji kontakt – broj mobitela, adresa te mogućnost dostave na kućni prag.

  • Uz aplikaciju Bjelovar fresh nikada nije bilo lakše naručiti vrhunski proizvod. Iako tržnica ima svoje čari i svi čekamo da kriza uzrokovana koronavirusom čim prije završi te da se tako i naš život vrati u normalu, mora se priznati da lokalni, zdravi proizvodi našega seljaka nikada nisu bili dostupniji. Ovo je iskorak koji sigurno u bližoj budućnosti moramo nadograditi zajedničkim distributivnim centrom. U ovoj se krizi vidi koliko je selo važno za naš opstanak – naglašava Igor Brajdić, zamjenik bjelovarskoga gradonačelnika.

Brajdić dodaje i da će se popis poljoprivrednih proizvođača redovito ažurirati te napominje da je Grad Bjelovar u kontaktu sa Stožerom civilne zaštite od kojega čeka odluku smiju li se prodavati poljoprivredni proizvodi na samoj Gradskoj tržnici ili u zatvorenom kontroliranom prostoru, kao što to čine trgovački centri.

  • Naglašavam da nam je zdravlje ljudi najvažnije. Poštujemo sve upute i odluke Stožera jer jedino na taj način možemo zajednički riješiti krizu u kojoj se našao čitav svijet – kaže Igor Brajdić.

Aplikaciju Bjelovar fresh možete pronaći na internetskim stranicama Grada Bjelovara i na slijedećem linku

 

Podijeli s prijateljima!
Back to top