Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Bjelovarski sportaši dolaze na svoje – počela gradnja stadiona

Počela je dugoočekivana gradnja nogometnog stadiona u Bjelovaru. U povodu toga gradonačelnik Dario Hrebak sa svojim je zamjenikom Igorom Brajdićem, direktorom Hidroregulacije d.d. Bjelovar Krešimirom Habijancem, predsjednikom Nogometnog kluba Bjelovar Markom Ćurićem, direktorom Gradskog poduzeća za upravljanje sportskim objektima Markom Mihalincem te Igorom Barberićem, glavnim nadzornim inženjerom, održao konferenciju za novinare.

Puno stvari u ove četiri godine smo obećali, gotovo sve smo ispunili, osim jedine stvari koju nismo uspjeli pokrenuti do sada i to ne našom krivnjom. Izgradnja je to novog nogometnog stadiona u Bjelovaru, stadiona kojeg mnogi naraštaji nestrpljivo iščekuju. Projekt je vrijedan oko 20 milijuna kuna. Projektiran je i usklađen za licenciranje za II. Hrvatsku nogometnu ligu. Upravo su krenuli radovi na prvoj fazi – izgradnje zgrade tribina – ističe gradonačelnik Hrebak.

Nakon ponovljene javne nabave za izvođača radova za prvu fazu, zaključen je Ugovor s izvođačem Hidroregulacija d.d. Bjelovar koji je imao najpovoljniju ponudu, čak 1,2 milijuna kuna nižu cijenu, nego što je bila procijenjena vrijednosti. Rok završetka radova je travanj 2022. Zgrada tribina sastojat će se od gledališta s 1000 sjedećih mjesta od kojih je 700 natkriveno. U prizemlju će biti četiri svlačionice sa sanitarijama za igrače, dvije svlačionice za trenere, dvije za suce, dva ureda za klubove, prostorija za delegata, prostorija za doping kontrolu, prostorija za prvu pomoć, prostorija za komunikacije, spremište, praonica te sanitarije za gledatelje. Na katu će biti veliki multifunkcionalni prostor, kontrolna i upravljačka prostorija i ugostiteljski prostor. Gledalište je prilagođeno osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću. Grad Bjelovar nastavlja pripremati dokumentaciju za druge faze, izgradnju glavnog igrališta i parkirališta. Početak radova na nogometnom terenu, odnosno na glavnom igralištu te osam traka za atletsku stazu očekuje se za četiri mjeseca.

No, stadion u samom gradu nije i jedini na kojem će Bjelovarčani moći se rekreirati, ali i profesionalno odrađivati treninge u svojim klubovima. Naime, u naselju Ždralovi također su počeli radovi na izgradnji novih tribina i popratnih prostorija na tamošnjem stadionu. Nove tribine imat će tisuću natkrivenih sjedalica te 400 m2 klupskih prostorija koje će sačinjavati dvije velike svlačionice s tuševima i sanitarnim čvorom te, među ostalim, novinarsku, konferencijsku te doping sobu. Projekt je to vrijedan 6,4 milijuna kuna. Gradonačelnik Dario Hrebak istaknuo je da će Grad Bjelovar pomoći NK Mladosti iz Ždralova s dva milijuna kuna u gradnji kako bi Bjelovar doista imao vrhunske uvjete za naše sportaše.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content