BJELOVARSKI VATROGASCI VRLO DOBRO OPREMLJENI – SUDJELUJU U BROJIM AKCIJAMA

Ove se godine obilježava 1️⃣5️⃣0️⃣ godina od osnivanja Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bjelovar, odnosno 150 godina bjelovarskog vatrogastva. Tim povodom Javnu vatrogasnu postrojbu obišao je i gradonačelnik Dario Hrebak kako bi se uvjerio u dobru opremljenost naših vatrogasaca.

Posljednjih godina dosta se radilo na opremanju u suradnji s Gradom, kaže zapovjednik JVP-a Davor Đalog te ističe da godišnji proračun iznosi oko 1,2 milijuna eura, a četvrtinu novca dobivaju upravo iz lokalnog proračuna.

Sljedeće godine ide se u nabavu još jednog vozila, rekao je gradonačelnik prilikom obilaska. Uz to, kaže i kako će se i dalje ulagati u modernizaciju opreme kako bi bjelovarsko vatrogastvo bilo među najboljima.

Bjelovarski vatrogasci sudjeluju u mnogim akcijama i to ne samo kada je požar u pitanju,već i kada su poplave u pitanju, potresi mnoge druge situacije gdje je potrebno zaštiti građanstvo.

JVP Grada Bjelovara u prošloj godini imala je 1️⃣7️⃣8️⃣ intervencija, od čega u prvih 6 mjeseci 94 intervencije. Do sada, u 2023. na području Grada imaju 9️⃣0️⃣ intervencija.

 

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content