Potpisan Ugovor Bjelovarsko-bilogorske županije s bjelovarskim udrugama umirovljenika

Potpisan Ugovor Bjelovarsko-bilogorske županije s bjelovarskim udrugama umirovljenika, 19. siječnja 2015. FOTO: Ljiljana Balažin www.bjelovar.hr

Župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs potpisao je u ponedjeljak, 19. siječnja 2015. godine ugovore s udrugama umirovljenika s područja Grada Bjelovara o financijskoj pomoći. Ugovor je potpisan s predsjednikom Matice umirovljenika Grada Bjelovara Josipom Crnogajom o financijskoj potpori gradskoj Matici umirovljenika za njihov projekt „Treća dob“ te za projekt ispred Podružnice umirovljenika A.G.Matoš „Darivanje Uskrsnice i Božićnice, ljetovanje, godišnja skupština, režijski troškovi, županijski susreti“. Ugovor je potpisan i s Marijom Šoš ispred podružnice Matice umirovljenika Dr. Ante Starčević za njihov projekt „Organizacija druženja i pomoć oko dovoza ogrjeva“ i s Anom Široki predsjednicom Sindikata umirovljenika Hrvatske – podružnice Bjelovar za financijsku pomoć projektu „Izleti prema programu za 2014“ te s Damirom Amižićem ispred Udruge umirovljenika unutarnjih poslova Bjelovar za projekt „Aktivno u starosti“.

Gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec sa zamjenicama Lidijom Novosel i Jasnom Višnjević nazočio je potpisivanju ugovora i tom je prigodom, uz ostalo rekao: Drago mi je što je Bjelovarsko-bilogorska županija prepoznala potrebe umirovljenika i napravila zaokret u politici prema najugroženijoj skupini hrvatskih građana. Financijska potpora udrugama umirovljenika s područja Grada Bjelovara će biti velika pomoć samim umirovljenicima, ali i Gradu Bjelovaru.

Udruge umirovljenika Grada Bjelovara javile su se na javni poziv Bjelovarsko-bilogorske županije koji je išao prema umirovljeničkim udrugama, a vezan uz ostvarenje financijske potpore za njihove projekte. Na taj natječaj javilo se 30 umirovljeničkih udruga s područja Bjelovarko-bilogorske županije, za čije programe je Županija osigurala pola milijuna kuna.

Predsjednici bjelovarskih Udruga zadovoljni su potporama koje su ostvarile za svoje programe te su uputili zahvale Županiji i županu Damiru Bajsu. Zahvale su uputili i Gradu Bjelovaru koji izdvaja znatna sredstva za bjelovarske umirovljenike te samom Antunu Korušecu, gradonačelniku, za kojeg kažu da od uvijek ima puno sluha za umirovljenike.

Ljiljana Balažin
FOTO: Ljiljana Balažin

Back to top