Najava desetog, jubilarnog BOK festa – BOK fest 2012.

Najava desetog, jubilarnog BOK festa - BOK fest 2012.

U petak, 20. travnja 2012. godine održana je konferencija za novinare na kojoj su gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec sa suradnicima, Mirjana Pacas, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta, organizatorica BOK fest-a i tehnički realizator Tihomir Vondra novinare obavijestili o događanjima i predstavama ovogodišnjeg BOK-a.

Kako je rekao gradonačelnik Antun Korušec, BOK fest je prepoznatljiva kulturna manifestacija i brand Grada Bjelovara. Na pozornice Grada Bjelovara tijekom proteklih deset godina – rekao je – doveli smo kazališne skupine i predstave koje svojom kvalitetom Bjelovar i BOK čine nezaobilaznom kulturnom destinacijom na ovim prostorima. Naš je kazališni festival među prvima, uz najbolja hrvatska kazališta, omogućio nastup najboljih kazališta s prostora bivše države (Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Slovenija, Makedonija). Gradonačelnik je pozvao građane na BOK fest te na kraju završio riječima: – BOK fest je društveni događaj, kulturna potreba, a sada i životna navika Bjelovarčana. Bez BOK fest-a, kulture i slobode, koju nam BOK donosi Bjelovar više ne može.

Svečano otvorenje desetog, jubilarnog festivala Bjelovarski odjeci kazališta, BOK fest je u petak, 4. svibnja 2012. godine. U dvorištu Gradske uprave ili, u slučaju lošeg vremena, u Školskoj sportskoj dvorani, BOK fest otvara film Srđana Dragojevića Parada. Službeni završetak BOK-a je 12. svibnja, uz pretpremijeru predstave Teatra Exit Indianci (radni naslov). Uvertira BOK-u je predstava Bjelovarskog kazališta Meko okidanje. Premijere Bjelovarskoga kazališta Ima li mrtvih i U iščekivanju Godota su u nedjelju 13. svibnja.

Na repertoaru ovogodišnjega BOK festa su predstave Kamernog teatra 55 iz Sarajeva Helverova noć, SK Kerempuha Zagreb Profesionalac, Scene Gorica Murlin Murlo, Slovenskog narodnog gledališča iz Ljubljane Kad sam bio mrtav, DK Gavella Prolazi sve, HNK Varaždin Ružni, SK Histrioni Mjehur od sapunice i Teatra ITD Mrzim istinu. Bit će tu i tradicionalna Izložba glumaca u salonu namještaja. Novost BOK-a je Glu moto alka, u organizaciji MK White City Riders. BOK je oduvijek imao i humanitarni karakter. Tako će se i ove godine održati humanitarni rukometni BOK turnir. Prikazat će se i film Jakova Sedlara Put dobrote – fra Miro Babić među Kenijcima i imat će humanitarni karakter. Održat će se i izložba fotografija Ivice Vidovića u predvorju Doma kulture.

U srijedu, 25. travnja u 11 sati u kiosku BOK fest-a, na “Korzu” između Croatia osiguranja i DM-a, počinje prodaja karata za predstave na ovogodišnjem BOK festu-u. Popularne cijene na BOK festu kreću se od 20 do 40 kuna za predstave u Domu kulture i 30 kuna za predstave u Bjelovarskom kazalištu. Za film Parada sjedeće je mjesto 20 kuna, a stajanje 10 kuna.

Prodaji prvih karata u srijedu, 25. travnja nazočit će, uz predstavnike Grada Bjelovara na čelu s gradonačelnikom Antunom Korušcem, i Goran Navojec, umjetnički direktor BOK-a.

Program – BOK fest 2012 / 231.9 KiB /

Ljiljana Balažin
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content