Čelnici Grada Bjelovara uoči Uskrsa darivali najpotrebitije

Grad Bjelovar, kao i prijašnjih godina, u povodu uskrsnih blagdana darivao je naše najpotrebitije građane. Gradonačelnik Antun Korušec, sa svojim je zamjenicama Lidijom Novosel i Jasnom Višnjević u petak, 14. travnja 2017., posjetio Udrugu osoba s intelektualnim teškoćama Bjelovar. Dočekali su ih predsjednica Udruge Sanja Đurić sa suradnicima i članovima te im je zaželjela dobrodošlicu.
Gradonačelnik Korušec je pozdravio sve prisutne i uime Grada Bjelovara darovao im košaru, u vrijednosti od 2250 kuna, s različitim slatkišima te s materijalom koji im je potreban za njihov rad na mnogim radionicama koje provode. Zaželio je svima sve najbolje za Uskrs te je napomenuo kako je svaka lokalna samouprava dužna brinuti se za svoje najpotrebitije građane tijekom cijele godine, a posebice u vrijeme blagdana im pokazati da nisu sami.
U povodu Uskrsa Grad je s darovnim paketima darivao i korisnike Pučke kuhinje.
Dobilo ih je 56 korisnika Pučke kuhinje. Vrijednost pojedinog paketa je 173 kune, a svaki je sadržavao prehrambene namirnice, uglavnom one koje se tradicionalno nalaze na uskrsnom stolu ili su potrebne za pripravu tradicionalnog uskrsnog obroka poput brašna, šećera, ulja ili šunkice. Gradonačelniku i zamjenicama na svemu su se zahvalile voditeljica Pučke kuhinje Slavica Bertić te volonterka Caritasa Dijana Bertić Frančić.
Inače, Grad Bjelovar financira rad Pučke kuhinje od njezina osnutka, od 2004. godine. Tako će u 2017. sufinancirati obroke za korisnike Pučke kuhinje i to s 250 tisuća kuna, osiguranih u proračunu. Na taj način Grad omogućuje jedan kuhani obrok korisnicima. Od 2004. do 2016. godine Grad je za potrebe Pučke kuhinje tako izdvojio 2.506.000,00 kuna.
U sklopu socijalnog programa općenito za potrebite Grad Bjelovar izdvaja novac tijekom cijele godine, ne samo za blagdane, što potvrđuje i iznos od 4.121.474,22 kuna, koji je planiran u proračunu Grada Bjelovara u programu socijalne skrbi za 2017. godinu.
 
Tekst: Kristina Turković Lovrić
Fotografije: Dubravka Dragičević
Back to top