Bjelovarski centar za razvoj civilnog društva uređuje dječje igralište i mjesni dom Stjepan Radić u Bjelovaru

Na konferenciji za novinare predstavljen projekt Igralica, uređenje dječjeg igrališta i doma Mjesnog odbora Stjepan Radić u Bjelovaru FOTO: Ljiljana Balažin www.bjelovar.hr

Bjelovarski centar za razvoj civilnog društva prošao je na natječaju za program “Naš doprinos zajednici” Regionalne zaklade za lokalni razvoj “Zamah”. Bjelovarska Udruga dobila je najveći mogući iznos, trinaest tisuća kuna za projekt Igralica, uređenje dječjeg igrališta i doma Mjesnog odbora Stjepan Radić u Bjelovaru. Rok završetka svih radova je tri mjeseca.

Uz financijsku podršku Regionalne zaklade za lokalni razvoj „Zamah“ u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, u akciji sudjeluju i Grad Bjelovar te Bjelovarsko-bilogorska županija.

Više o samoj akciji rekao je u srijedu, 22. srpnja 2015. godine na konferenciji za novinare, predsjednik Udruge BCRCD Željko Pavleković. Naglasio je tada da će članovi Udruge i mještani Mjesnog odbora sa svojom djecom mnoge poslove odraditi sami na radnim akcijama. Tako će volonteri okrečiti dom, pobojati stolariju i urediti okoliš doma.

Na konferenciji su bili i župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs i zamjenica gradonačelnika Grada Bjelovara Lidija Novosel koja je tom prigodom napomenula da Grad Bjelovar rado prihvaća partnerstvo udrugama koje projekte prijavljuju na dostupne natječaje, a sami projekti su usmjereni na poboljšanje uvjeta života građana Grada Bjelovara.

Grad Bjelovar je već uredio postojeće igralište i postavio gumenu podlogu. Uredio je i teren za kontejnere, te će, posipanjem šodera, urediti i parkiralište za automobile. Posredstvom Bjelovarsko-bilogorske županije, Hrvatske šume donirale su drveni vlak za dječje igralište. Udruga voćara će posaditi pet voćaka pored doma. U sklopu ove akcije dječje igralište će dobiti i novi veliki tobogan. Nabavit će se i komposter što će djecu i mlade naučiti kompostiranju. Na kraju, kada svi poslovi budu završeni organizirat će se domjenak i druženje sudionika akcije.

Ljiljana Balažin
FOTO: Ljiljana Balažin

Back to top