ČETIRI DANA TEREZIJANE PONUDIT ĆE IZVRSTAN I RAZNOLIK PROGRAM

Tek tjedan dana dijeli nas do početka najveće bjelovarske manifestacije – Terezijane. Počet će u četvrtak, 15. lipnja, a trajat će do nedjelje 18. lipnja, rekao je gradonačelnik Dario Hrebak te je dodao da je riječ o izvrsnom programu za sve naraštaje.

U četiri dana, Terezijana će građanima ponuditi više od 150 događanja, napomenula je ravnateljica Centra za cjeloživotno učenje i kulturu, koje je i organizator manifestacije.

Sve počinje svečanim otvorenjem u atriju Gradskoga muzeja Bjelovar, a potom i velikim koncertom na otvorenom Big Banda Bjelovar koji će uz pomoć vrhunskih vokala, Vande Winter, Renate Sabljak i Damira Kedže, kao i zbora Vox Feminae, izvesti poznate skladbe Abbe. Nakon njih, na istom mjestu, na pozornici Park između Gradske uprave i Pošte, zapjevat će Miroslav Škoro.

Drugi dan manifestacije već tradicionalno je  te će se na pozornicu popeti Picksiebneri, a nakon njih popularni Riječani Let 3. U kasnim večernjim satima, zasvirat će i Tribute band EKV.

U subotu, 17. lipnja, nakon očekivane Carske povorke u kojoj će sudjelovati oko 500 ljudi, kao i tradicionalnog dolaska carice Marije Terezije, u planu je i Carski vojni bal kao poslastica u kojoj će u kostimima moći zaplesati i građani. Pozornicu navečer preuzimaju grupa Silente, potom Severina, a nakon nje Tribute band Dino Dvornik.

Nedjelja, 18. lipnja, rezervirana je za Simfonijski orkestar bjelovarske Glazbene škole Vatroslava Lisinskog i virovitičke Glazbene škole Jana Vlašymskog, a potom i za klapu Intrade.

Uz koncertni program, puno je uličnog programa poput hodača na štulama, uličnih svirki, ples na svili, ali i likovnih radionica, radionice kaligrafije i analogne fotografije  te sajma nakita. Tu je i sportski dio programa kao što je košarka i odbojka, a bit će izložena i starodobna vozila. Puno je događanja i za najmlađe u dijelu parka koji je, za tu priliku, nazvan Čudesna šuma. Također, među ostalim, održat će se i popularni Okusi Bilogore, Caričin medenjak, Brunch s Husarima.

Na konferenciji za novinare na kojoj je predstavljena 27. Terezijana, uz gradonačelnika Hrebaka i ravnateljicu Hrpalo, sudjelovao je i mali dio Bjelovarčana i ljudi koji su usko vezani uz Bjelovar, koji su dali svoj doprinos ovogodišnjoj  – glumac Ivan Ožegović, glazbenici Sara i Ivan Oškera te Luka Iverac, predsjednik Zajednice udruga u kulturi Grada Bjelovara Boris Abramović, kao i Sandro Toth, koji je zadužen za likovne radionice.

Vidimo se na 2️⃣7️⃣. Terezijani!

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content