U Bjelovaru obilježen Dan državnosti Republike Hrvatske 2013.

U Bjelovaru obilježen Dan državnosti Republike Hrvatske 2013., 25. lipnja 2013. FOTO: Ljiljana Balažin www.bjelovar.hr

Povodom Dana državnosti Republike Hrvatske u utorak, 25. lipnja 2013. godine kod spomenika poginulim braniteljima u središnjem gradskom parku u Bjelovaru položen je vijenac te je odana počast svima koji su položili život na oltar Domovine. Počast su odali roditelji i obitelji poginulih branitelja te predstavnici Bjelovarsko-bilogorske županije, Državne uprave, Grada Bjelovara, udruga proizašlih iz Domovinskoga rata, policije, vojske i drugi.

Vijenci su položeni i zapaljene su svijeće i kod križa na groblju Borik te na spomen obilježju Barutana.

Obilježavanje 22. obljetnice Hrvatske samostalnosti i neovisnosti nastavilo se u Lugu manifestacijom koju već 17 godina organizira UHDDR Bjelovarsko-bilogorske županije. Prigodne pozdrave i čestitke uputili su Stipe Šola, predsjednik UHDDR BBŽ, i zamjenica gradonačelnika Grada Bjelovara Lidija Novosel. Župan Bjelovarsko-bilogorski Damir Bajs svečano je otvorio sedamnaeste Susrete prijatelja UHDDR-a.  

Na sportsko natjecanje branitelja prijavilo se preko 550 branitelja. Natjecalo se u sportskom ribolovu, šahu, belotu te Maloj ligi središnje Hrvatske u visećoj kuglani.

Ove godine po prvi puta natjecanje je dobilo i međunarodni karakter jer su sudjelovali branitelji iz Slovenije; iz Ptuja i iz Bosne i Hercegovine; iz Tomislavgrada i Kupresa.

Ljiljana Balažin i Anamarija Zglavnik
FOTO: Ljiljana Balažin

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content