Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Dan otvorenih vrata udruge „Bjelovarski leptirići“

Dan otvorenih vrata udruge „Bjelovarski leptirići“

Udruga roditelja djece s teškoćama u razvoju „Bjelovarski leptirići“ organizirala je Dan otvorenih vrata u svom prostoru na Trgu Eugena Kvaternika u utorak, 24. svibnja 2016. Cilj je bio upoznati građane s radom udruge, senzibilizirati ih te im približiti teškoće s kojima se susreću.

Podršku su im dali i gradonačelnik Bjelovara Antun Korušec sa svojim zamjenicama Lidijom Novosel i Jasnom Višnjević koji su ih tom prilikom posjetili te vidjeli što rade u udruzi. Posjetili su i štand koji su Bjelovarski leptirići postavili na korzo ispred zgrade u kojoj im je sjedište, a na kojemu su prodavali svoje rukotvorine.

Predsjednica Bjelovarskih leptirića Slobodanka Pećar, istaknula je kako ih je posjetilo mnoštvo osnovnoškolaca kojima su željeli približiti činjenicu da postoje djeca koja su drugačija od njih, a žive među njima. Zahvalila je Gradu Bjelovaru na podršci te je naglasila da im Grad jedini pomaže – nedavno im je ustupio prostor za rad u zgradi bivšeg Omladinskog doma na Trgu Eugena Kvaternika, a pomaže i financijski. Riječ je o 20 tisuća kuna koji su osigurani u proračunu, no gradonačelnik Korušec već ranije je napomenuo da će na zahtjev udruge to biti i više.

Tekst: Kristina Turković 

Foto: Kristina Turković

 

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content