U Bjelovaru obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja 2014.

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti 2014. te Dana hrvatskih branitelja 2014. odana je počast poginulim braniteljima polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježju na središnjem gradskom parku u Bjelovaru, 4. kolovoza 2014. FOTO: Miroslav Sinek

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja odana je počast poginulim braniteljima polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen područjima Barutana, Borik i središnjem gradskom parku, a u bjelovarskoj katedralnoj crkvi služena je i misa.

Počast su odali roditelji i obitelji poginulih branitelja te predstavnici Grada Bjelovara, Bjelovarsko-bilogorske županije, Državne uprave, udruga proizašlih iz Domovinskog rata, policije i vojske.

U povodu tog velikog hrvatskog praznika Grad Bjelovar je u suradnji s Kulturnim i multimedijskim centrom za građane organizirao koncert koji je zbog lošeg vremena održan u Kulturnom i multimedijskom centru, umjesto u parku na paviljonu, kako je prvobitno bilo planirano.

Zamjenica gradonačelnika Jasna Višnjević je prije početka koncerta čestitala sugrađanima i građanima Hrvatske Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja te rekla: Uživajmo zajedno u koncertu tenora zbora Hrvatskog narodnog kazališta Božidara Brajkovića i njegove pratnje na klaviru Darka Berovića uz predivnu glazbu i pjesme hrvatskih autora!

Ljiljana Balažin
FOTO: Ljiljana Balažin i Miroslav Sinek

Back to top